5 tips voor jouw yoga retreat !

You are here: Home / Blog / 5 tips voor jouw yoga retreat !

5 tips voor jouw yoga retreat !

16 januari 2020

Afgelopen weekend gaf ik een Yoga Business Retreat in Domburg. Samen met de docenten die er waren deelde ik foto’s van dit fantastische weekend.

De meest gestelde vragen en/of opmerkingen die ik kreeg waren:
#. Wat had je een grote groep? Leuk!
#. Je zat vol? Hoe doe je dat?
#. Kan ik ook een keer mee?
#. Ik wil ook een planning maken?

Mijn antwoorden waren als volgt:
#. Wat had je een grote groep? Leuk!
#. Ja inderdaad een grote groep en het was super leuk. Heel leerzaam, het gaf inzichten voor de deelnemers, het was verbindend en magisch hoe alles samenviel. Het is zo fijn om te werken aan je bedrijf en dit te combineren met ontspanning. Ik vertel meer over de inhoud van het retreat in mijn laatste podcast .

#. Je zat vol? Hoe doe je dat?
#. Ik zat inderdaad vol, en hoe ik dit doe vertel ik hieronder in 5 tips.

  1. Doe het met de juiste intentie. Noteer voor jezelf, wat het hogere doel is wat je dient als je dit retreat organiseert. Wat brengt het de deelnemers van je retreat nog meer naast een aantal dagen of één week ontspanning. Werkt het retreat ook na deze week nog op hen door?
  2. Zorg voor een beleving, een ervaring, mooie bijzondere herinneringen. Zodat ze inzichten krijgen tijdens het retreat. Net als tijdens een yogales. Dit onthouden ze en wordt verder vertelt via mond tot mond reclame.
  3. Organiseer een laagdrempelige yogaworkshop voor geïnteresseerde van het retreat. Op deze manier vertel je over jezelf, wat je gaat doen. Neem de deelnemer al mee op reis zodat diegene jouw energie voelt en weet wat voor vlees hij/zij in de kuip heeft en welke vorm van yoga je geeft. Je moet er toch niet aan denken dat je een heerlijke ontspannen week geboekt hebt en je voelt geen klik met de yogadocent of de manier van lesgeven. Zorg dat ze jou en jouw manier leren kennen op een laagdrempelige manier.
  1. Als je het retreat in een ander land houdt, organiseer dan van te voren een informatie avond met eventuele lekkere hapjes uit dat land en plaatselijke gebruiken en wat er allemaal te doen is in hun vrije tijd qua excursies.
  2. Speel met de prijs, geef nooit korting, maar start met een Early bird prijs. Of maak een mooie combideal. Bijvoorbeeld drie maanden les in de studio in combinatie met het retreat voor een mooi bedrag.

Eerder heb ik een ander artikel geschreven over yoga retreats en de “gevaren” ervan als organisator. LEES MEER IN DIT ARTIKEL.

Fijne dag!

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op instagram, LinkedIn, Facebook, youtubeen twitter.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!