Ben jij ook één meter verwijderd van jouw goud?

You are here: Home / Blog / Ben jij ook één meter verwijderd van jouw goud?

Ben jij ook één meter verwijderd van jouw goud?

1 augustus 2020

Ben jij ook één meter verwijderd van jouw goud?

Onlangs zat mijn man de TV serie ‘Gold Rush’ te kijken op Discovery.
Ik moest denken aan een verhaal wat ik ooit heb gelezen in “Think and grow rich” van Napoleon Hill. Het verhaal gaat als volgt.

Een oom van R. U. Darby ging in de tijd van de goudzoekers naar het westen van Colorado met een pikhouweel en een schep aan de slag in een mijn en vond na enkele weken het glanzende erts. Hij had machines nodig om het erts naar de oppervlakte te brengen. Hij bedekte de mijn en ging terug naar zijn huis in Williamsburg, Maryland. Hij vertelde zijn familieleden en een paar buren over de goudmijn en ze verzamelden geld in om machines kopen. Darby en zijn oom gingen terug naar de mijn.

De eerste kar met erts werd gedolven en naar een smelterij gebracht. Het bleek dat hun mijn de rijkste mijn in Colorado was. Nog een paar karren met erts zou ervoor zorgen dat ze iedereen konden terug betalen en ze geen schuld meer zouden hebben. Toen gebeurde er iets! De ader van gouderts verdween! Ze bleven doorgraven en probeerden wanhopig de ader weer op te pakken. Helaas allemaal zonder resultaat. Er zat niets anders op dan te stoppen.

Ze verkochten de machine voor een paar honderd dollar aan een schroothandelaar en namen de trein terug naar huis. Deze schroothandelaar was slim. Hij huurde een mijningenieur in om naar de mijn te kijken en een beetje te rekenen. De ingenieur adviseerde dat het project was mislukt, omdat de eigenaars niet bekend waren met ‘breuklijnen’. Zijn berekeningen toonden aan dat de ader slechts een meter verwijderd zou zijn van waar de Darbys waren gestopt met boren! En precies op die plek werd de ader inderdaad weer gevonden!

De schroothandelaar nam miljoenen dollars aan erts uit de mijn, omdat hij wist dat hij deskundig advies in moest winnen voordat hij zou opgeven.

Als het geld wat de Darby’s hadden geleend voor de machines hebben ze terug betaald, tot de laatste dollar.
Daarna heeft Mr. Darby zijn verlies vele malen terugverdiend, toen hij ontdekte dat hij zijn verlangen moest omzetten in goud. Deze ontdekking kwam nadat hij zich bezighield met de verkoop van levensverzekeringen. Hij heeft veel geleerd van “deze fout”. Hij zei “Ik stopte één meter van het goud, maar ik zal nooit stoppen omdat iemand ‘nee’ zegt als ik hen vraag om een verzekering te kopen.” Hij was toen één van de vijftig mannen die jaarlijks meer dan een miljoen dollar aan levensverzekeringen verkocht.

Voordat succes in het leven komt, zul je zeker veel tijdelijke nederlagen tegenkomen en misschien ook falen. Maar blijf bij jouw verlangen, jouw innerlijk vuur waarom je doet wat je doet en houd vol. Heb doorzettingsvermogen. De moraal van dit verhaal is, dat je niet moet stoppen als je er bijna bent. Houd vertrouwen, zet door, hou vol en schakel een expert in. De meeste mensen/ondernemers stoppen als ze een tegenvaller krijgen. Maar succes is één stap, soms dus één meter verwijderd van een nederlaag, mislukking of fout.

Ik zie veel yogadocenten, yogastudio eigenaren, yogaondernemers die heel graag nieuwe leerlingen willen aantrekken, die willen ontdekken op wie ze zich gaan richten, die zichtbaar willen zijn op social media en in hun woonplaats. Ze zijn bijna bij het goud. Ze stoppen te snel of ze vergeten om een expert in te schakelen.
Zelf heb ik altijd als ik iets graag wil, en niet weet hoe ik daar het beste kan komen dan huur ik een expert in. Iemand die het pad al heeft bewandeld.

Al jaren wil ik graag een carddeck maken. Vele ideeën zijn er al door mijn hoofd gegaan. Maar iedere keer was het net niet en dacht ik waar moet ik heen qua drukker en waar moet ik het doosje laten maken etc. Gewoon van die praktische zaken. Nu ga ik in maart een workshop doen bij iemand die me hier bij kan helpen en dit pad al bewandeld heeft. Zodat ik niet meer de fouten en de zoektocht hoef te ondergaan die zij heeft gehad.
Toen ik mijn eerste Yoga Business Event organiseerde heb ik ook hulp in geschakeld van Lisa Portengen. Ze helpt ondernemers met hun lezing. Komt uit de theaterwereld en weet alles over spreken. Toen ik meer balans wilde tussen werk en privé nam ik een life coach, toen ik wilde leren hoe ik een online programma moest maken nam ik een business coach.

Dit is een hele verandering van mindset. Want als zelfstandige zonder personeel ben je gewend om alles alleen te doen. Yogales geven, ledenadministratie, boekhouding; social media, marketing, schoonmaak en zoveel meer. Als je niets weet over een bepaalde tak binnen de yoga doe je er een opleiding of bijscholing voor. Extra seniorenopleiding, anatomie, andere yogavorm et cetera. Maar je kunt niet ook nog eens een cursus boekhouden gaan doen, daar ligt je interesse niet. Dus dit blijft vaak liggen.
Social media en techniek al helemaal. Dit heeft ook alles te maken met onze hersenhelften. Als yogadocent gebruik je een andere hersenhelft dan een techneut. Luister anders naar de podcast met Roy Martina op Spotify als je hier meer over wilt weten. Als je interesse hier niet ligt betekent nog niet dat je er niets over hoeft te weten.

Een cursus ondernemen staat niet snel op je to do lijstje.
Een cursus ondernemen levert je geld op. Je investeert aan de ene kant en met de kennis die je krijgt leer je hoe je een bedrijf runt en komt het geld er aan de andere kant weer bij. Dit is toch fantastisch? De beste investering is in jezelf heb ik vaak gehoord en dat is ook zo.

Toen ik vroeger nog voor een baas werkte en een opleiding wilde doen moest ik dit altijd aanvragen en dan kreeg ik goedkeuring om dit te doen. Als ik eerder wegging bij dat bedrijf moest ik tekenen dat mijn nieuwe baas de opleidingskosten op zich zou nemen of ik moest het zelf betalen.

Ik heb de afgelopen jaren zoveel in mezelf geïnvesteerd en het mooie is dat ik niet hoef te overleggen met iemand. Ik beslis zelf en doe het gewoon. Ik ben mijn eigen baas. Heerlijk!

Ik vind het super fijn om een coach te hebben die al daar is waar ik naartoe wil. En het fijne is ik hoef het niet alleen te doen. Ik mag hulp inschakelen.
Vroeger toen ik leerde fietsen liep mijn vader naast me, toen ik leerde auto rijden zat mijn instructeur naast me en bij de PABO had ik een mentor op school.  Maar wie leert je ondernemen? Je moet alles leren, overal is een eerste stap voor. Je mag hulp vragen.

Mijn online trainingen Van Bijbaan Naar Bedrijf en  Van Yogadocent Naar Online Yogadocent zijn ondernemerstrainingen. Ik leer je wat je op school niet leert. Wat je bij een yogaopleiding niet leert. Wat wel mega belangrijk is als je ondernemer wilt zijn of bent. Wan ik begeleid yogadocenten die al 20 – 30 jaar ondernemer zijn maar zich nu pas ondernemer voelen.

Veel docenten en yogaondernemers die starten met mijn trainingen of trajecten voelen zich ineens ondernemer doordat ze een andere mindset ervaren en zichzelf en hun bedrijf serieus gaan nemen. Ze positioneren zich beter in hun woonplaats, zijn zichtbaarder, schrijven een boek, krijgen meer leerlingen, zien andere opties voor verdienmodellen, worden meer gevraagd voor samenwerkingen, omzet verdubbelt, komen in kranten en magazines en blijven zich ontwikkelen op allerlei vakgebieden. Niet alleen yoga.

Als jij op zoek bent naar jouw goud zorg dan dat je niet stopt voordat je er bijna bent. Maar zoek een expert op wat voor gebied dan ook. Waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Heb vertrouwen in jouw proces. Het is niet makkelijk maar houd vol. Blijf bij jouw verlangen en wat jij graag wil neerzetten. Ga voor jezelf en je bedrijf.

Succes


Hier vind je me op InstagramYouTubeLinkedIn Twitter, en Facebook.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (Van Bijbaan Naar Bedrijf ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG Mastermind?  Ik help je graag. 🙂

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!