Business Satsang, dat kan echt niet!

You are here: Home / Blog / Business Satsang, dat kan echt niet!

Business Satsang, dat kan echt niet!

16 januari 2020

Business Satsang? Dat kan niet!
Afgelopen zaterdag 25 mei gaf ik een Business satsang bij het Yoga festival Amersfoort.
Een wat? Een Business satsang. Deze naam kwam spontaan in me op. Tijdens trainingsdagen, samenkomstdagen en meetups die ik organiseer voor yogadocenten vinden ze het super waardevol om kennis met elkaar te delen en om te weten dat ze niet de enige zijn die met eenzelfde probleem. Ze helpen elkaar met hun antwoorden. En waar de een mee zit heeft de ander indirect ook wat aan. Verbinden, netwerken en veel steun aan elkaar.
Dit is zo waardevol. Toen ik gevraagd werd door Jorinde om een les te verzorgen op het Yoga Festival Amersfoort, (Wat zeker een aanrader is voor volgend jaar. Mooi, kleinschalig, vele leuke workshops en lezingen, op een rustige plek in een kloostertuin in Amersfoort.) was ik van mening om een lezing of workshop te geven over hoe je iets kan doen in je bedrijf. Maar ik heb niet de waarheid in pacht. Tevens is het is lasting om mijn kennis te delen in één uur.
Het waardevolste wat ik kan bieden in één uur is een mooie visualisatie zodat iemand de juiste inzichten krijgt, samen zijn in een veilige omgeving met goed gezelschap om het met elkaar te hebben over yogabusiness. Dus niet over asana’s. Eigenlijk masterminden over business en en yoga in de vorm van een satsang.

Volgens Wikipedia is een satsang het volgende:
“Satsang (Sanskriet , sat = waar, sanga = gezelschap) kan in de Indiase filosofie drie dingen betekenen:
Het gezelschap met de hoogste waarheid;
Het gezelschap met een goeroe;
Het gezelschap met een groep mensen die over de hoogste waarheid luistert, spreekt en erin opgaat.
Typerend hierbij is dat er geschriften worden gelezen en dat er wordt geluisterd, nagedacht, gediscussieerd, op meningen wordt ingegaan, er wordt gemediteerd op de bron van deze woorden en dat er een manier wordt gevonden om de betekenis ervan in het dagelijkse leven toe te passen. Gewoonlijk worden er gedurende een satsang met een meester vragen gesteld door de studenten. Satsangs kunnen ook elementen bevatten zoals lezingen en voordrachten.”

Nu krijg ik mailtjes en messenger berichtjes met de volgende teksten:

“Een business satsang bestaat niet. Het is business meeting of satsang (van hart tot hart). Je kunt geen satsang van business maken. Satsang is iets van een andere orde.”

“Satsang is heilig. Ik knap hier op af.”

“Introduceer je een verlichte persoon die deze satsang komt geven? Dan is het oké.”

Ben ik een goeroe als ik een business satsang geef? Nee, dit ben ik niet en wil ik ook niet zijn.
Kan alleen een verlicht persoon een satsang leiden? Nee, ieder heeft zijn eigen licht, boodschap en missie. We zijn allemaal verlicht en een kind van God/Allah/het Universum.
Wil ik hiermee het woord satsang misbruiken? Zeker niet. Voor mij staat satsang voor een gezellig samenzijn en verbinden met elkaar. Yoga staat om verbinding, en ik sta voor verbinding. Ik vind het heerlijk om met een groep gelijkgestemden te zijn en kennis te delen. En wil NIET mijn woord verkodingen, daarom laat ik het leeg. Ik ben benieuwd waar vraag naar is en wil anderen met elkaar verbinden dat ze connecten met elkaar en elkaar versterken en niet elkaar zien als concurent.

Mensen hebben vaak hun mening en yogadocenten ook.  Ik krijg vaker van dit soort reacties van docenten maar ook van yogaopleiders. Dit is prima, iedereen zijn mening. Ik laat iedereen in zijn waarde, ook dat is waar yoga voor staat. Maar blijf iedere keer verbaasd op zulke “felle” reacties.

Mijn missie is om te zorgen dat er meer vrouwen hun rust vinden binnen de yoga op deze wereld. Iedere docent trekt zijn eigen leerlingen aan. Waar hij/zij van kan leren en de leerlingen leren van hem of haar.  Daarom geloof ik ook niet in concurentie. Ik wil mijn kennis, die ik heb opgedaan delen met yogadocenten zodat zij op hun beurt de juiste leerlingen aantrekken en hun kennis kunnen verspreiden. Op deze manier maken we met elkaar de wereld een stuk mooier. Dit doe ik op vele manieren. Gratis via podcasts, video’s, E-books, webinars of op festivals. Of via betaalde online trainingen, VIP trajecten, workshops, events en retreats. Dus voor ieder wat wils. Iedereen bewandelt zijn/haar eigen yogapad en heeft behoefte aan informatie waar ze op dat moment klaar voor zijn.

En hoe mocht je je afvragen hoe de business satsang was, ik vond hem heel bijzonder. Er kwamen een aantal mensen die benieuwd waren wat het was want hadden er nog nooit van gehoord. Nee dat klopt, het bestaat ook niet. Ik had het bedacht en dankzij die messenger berichtjes en mailtjes bleek dat dit ook niet eerder gedaan is en dat de domeinnaam  nog vrij is dus die heb ik maar direct geclaimed. Thank You! Het is juist fijn om soms tegengas te krijgen want dan weet je nog helderder waarom je iets doet. 😉
Afijn, het was een leuke, uiteenlopende groep met starters, of al een eigen praktijk en zelfs iemand met een franchise concept. We zijn met elkaar in gesprek gegaan, geluisterd naar elkaar, advies gekregen van elkaar en ik heb aangevuld waar nodig en afgerond met een heerlijke visualisatie met een toepasselijke kaart uit een willekeurig carddeck. Al met al een mooie ervaring en het smaakt zeker naar meer en was precies zoals ik het voor ogen had.

Vaak maken mensen naar aanleiding van een woord/zin, gebeurtenis of situatie een eigen invulling. Dit zijn aannames, maar aannames kloppen nooit. En ze hebben dan de neiging om iemand te wijzen op hun aannames. Vroeger zou me dit heel erg raken, maar door dicht bij mezelf te blijven en te doen wat mijn hart me ingeeft komen de mooiste ideeën en mensen op mijn pad. En hierdoor weet ik dat het goed is wat ik doe en ga ik ermee verder.

Namasté,


Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op instagram, LinkedIn, Facebook, youtubeen twitter.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!