Hoe ga je om met concurrentie?

You are here: Home / Blog / Hoe ga je om met concurrentie?

Hoe ga je om met concurrentie?

26 oktober 2019

Met Yoga als snelst groeiende markt is het lastig om je hoofd boven water te houden.
Tenminste dat is wat ik vaak terug hoor van yogadocenten. Is dit wel zo? Dit zijn overtuigingen. Je buitenwereld is een spiegel van je binnenste. Onlangs las ik een post van iemand die zichzelf een kleine speler vond en een nieuwe grote nieuwkomer in de buurt zag als concurrent.

Ik begrijp dat in eerste instantie de angst toeslaat.
Straks gaat iedereen daarheen?
Ben ik mijn leerlingen kwijt?
Hoe blijf ik dan mijn huur betalen?
Zij zitten veel lager met hun abonnementen?
Misschien zijn zij beter dan ik?

Ik heb enkele tips die jou misschien helpen.
1

Werk aan je mindset, dit kan met mijn online programma Receiving the day. Die gaat je helpen bij een betere gezondheid, balans werk & privé, relaties, geld en vooral mindset. En een goede  mindset is 80% van je functioneren als persoon en dus ook van je bedrijf. Want jij bent je bedrijf.

2.

Laat de andere studio ook in zijn waarde. Er is geen goed of fout. Groot of klein.
Natuurlijk wil je geld verdienen maar het draait om wie jij mag dienen, aan wie mag je je kennis doorgeven, aanraken en inspireren met jouw wijsheid, dit heeft een veel groter effect. Zij doen dit ook op hun manier. Alles is goed.

3.

Er is geen concurrentie, mensen komen af op jou omdat ze met jou resoneren. Mensen gaan naar die grote studio omdat ze dat fijn vinden. Als ze weggaan dan zijn het ook niet je echt fans. En passen ze misschien beter daar. Dat is ook goed.

4.

Mocht je bang zijn dat mensen weggaan omdat het daar voordeliger mocht zijn dan is dit niet zo. Het gaat nooit om de prijs. Dus concurreer niet met prijs. Want heeft geen zin. Het geld wordt vaak gebruikt als excuus. Maar is nooit een echte reden.
Overal zijn klanten voor net als met auto’s. Ik reed vroeger een Renault 5 was ik dolgelukkig mee. Mijn vader een Nieuwe Audi en een miljonair een Rolls Royce. Diverse auto’s, diverse wensen en klanten. Wat voor de één veel geld en dure auto is. Zoals voor mij een Audi. Wil een miljonair waarschijnlijk niet in rijden en vind een Audi te goedkoop.

5.
Kijk waar jij uniek in bent. Welke extra service geef jij? Wat maakt jouw studio en je lessen zo bijzonder?

6.

Er is geen goed of fout. Super fijn als iedereen met je mee wilt denken en een mening heeft maar doe wat goed voelt voor jou en waar jij achterstaat.

7.

Op dit moment zitten we in een verschuiving qua energie. oude angsten worden aangeraakt.
Maar zaterdag is het nieuwe maan dus vanaf dan wordt het anders en mag je ook donkere kanten en angsten in jezelf loslaten en omarmen.
Maar houd vertrouwen in jouw missie en wat jij hier wilt neerzetten en als de intentie zuiver is kan dit alleen maar tot bloei komen. En buig je angst om. Zij gaan zoveel reclame maken voor yoga in je regio waardoor mensen die gaan zoeken op Google. waarschijnlijk bij jou uitkomen omdat je website een langere geschiedenis heeft.
Dus buig je angsten om naar het feit dat de juiste leerlingen blijven en er nieuwe op je pad komen. Gebruik bijvoorbeeld deze affirmatie: “Zo fijn dat zij indirect reclame maken voor mij!”

Er is genoeg voor iedereen en alleen maar fijn dat zo veel mensen de yoga een warm hart toedragen.
Op dit moment geef ik een namaste challenge om je kwaliteiten helder te hebben en je als yogadocent zichtbaarder te maken op met name Instagram. Aanmelden kan nog via: www.namastechallenge.nl

Volgende week geef ik een gratis webinar omtrent dit thema. Volgende week dinsdag 1 oktober om 10 uur of donderdag 3 oktober om 20:00

Aanmelden kan via: https://de-yogaboerderij.webinargeek.com/geen-concurrentie

Fijne dag!


Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

Hier vind je me op InstagramYouTubeLinkedIn Twitter, en Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!