Dankbaarheid

You are here: Home / Blog / Dankbaarheid

Dankbaarheid

16 januari 2020

Afgelopen zaterdag had ik een Instagram training in Amsterdam van The social good girl. Het was een super inspirerende dag waarin ik heel veel heb geleerd wat ik ga toepassen op mijn Instagram account en kennis die ik ook heel graag wil delen met de docenten die mij volgen. Na afloop van deze dag op weg naar huis besefte ik me dat mijn leven in vier jaar tijd 180% is gedraaid. In 2015 werkte ik als leerkracht op een basisschool met kleuters en had ik als bijbaan de Yogaboerderij. Inmiddels heb ik de live lessen van de Yogaboerderij losgelaten en heb ik alleen nog maar online yoga programma’s met leerlingen in Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Australië en Aruba. Ook ben ik nu Yoga Business Coach en begeleid ik yogadocenten met hun bedrijfsvoering als freelancer of als studio eigenaar. Ik voelde een enorme Dankbaarheid opkomen en werd emotioneel terwijl ik aan het rijden was. Niet helemaal handig achter het stuur.  🙂

Dankbaar voor de kansen die ik op dit moment heb om mijn missie te leven en om meer mensen te mogen bereiken met yoga. Door mijn kennis te delen aan deze docenten dankbaar dat mijn man achter me staat en steunde in mijn keuze om mijn baan in het onderwijs op te zeggen in 2016. Dankbaar voor mijn kinderen die me de ruimte geven zodat ik kan groeien met mijn bedrijf, Dankbaar voor de steun van ondernemers vriendinnen. Dankbaar voor de online mogelijkheden op dit moment. Dat ik mijn kennis uitbreiden en mag leren van inspirerende ondernemers en coaches die verder zijn in hun ondernemerschap. Dat ik deze kennis weer mag overdragen gericht op het yoga ondernemerschap. Dankbaar om in deze tijd te leven, waar het heel eenvoudig is om een kennis op te doen van coaches over de hele wereld waar je via social media en het internet volgers krijgt die jij vervolgens mag inspireren en helpen.

Wat is dankbaarheid?

In het christendom schrijven ze “Tel je zegeningen”. Boeddha zei: “Een edel persoon herken je aan zijn dankbaarheid”.

Het is dus belangrijk om stil te staan bij datgene waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen zaken uit het heden of verleden zijn. Kleine of grote zaken. Denk aan je relaties, je vrienden en kennissen, je leerlingen, je lichaam die functioneert (en ook als er iets niet prettig functioneert, kun je kijken naar wat wel werkt) of een fijne plek om te wonen. Sta ook stil bij de dankbaarheid naar een persoon die veel voor jou betekent of heeft betekend.

Ons geluk en ons emotionele welzijn houden direct verband met de dankbaarheid die we bewust beleven en ervaren. Je kunt je richten op iets wat niet goed voelt en negatief is óf op iets wat goed voelt en positief is en waar je dankbaar voor bent.

Ongelukkige mensen verdedigen zichzelf vaak met uitspraken als: “Ik ben niet negatief, ik ben realistisch”. Maar is dit wel zo? Waar je de meeste tijd aan besteedt bepaalt jouw innerlijke kwaliteit van leven. Hoe vaker je jezelf toestaat om je dankbaar te voelen voor ieder aspect in je leven, zelfs voor tegenslagen en uitdagingen, hoe gezonder, energieker en gelukkiger je zult zijn. Want juist van tegenslagen en uitdagingen ga je groeien en zijn de transformatie processen in je leven.

Het is goed om een dankbaarheidsdagboek bij te houden, want hierdoor kom je in een hogere staat van ZIJN. Wellicht ben je dankbaar voor de mensen om je heen die van je houden, de kansen die je krijgt, het werk wat je mag doen, de natuur om je heen, de wind in je rug op de fiets, het leven zelf, een ijsje eten in de zon, de geur van bloesem etc. 

Als je dankbaarder bent, veranderd je kijk op de wereld en op jezelf. Hierdoor zul je merken dat je ook liefdevoller tegen jezelf praat.

Sta jij wel eens stil bij waar je dankbaar voor bent?
En waar ben jij dankbaar voor vandaag?

Afgelopen zondag, 21 april, 1e paasdag, is mijn nieuwste training gestart.  “Van Yogadocent Naar Online Yogadocent” maar ook met hun nieuwe toekomst. Zij zijn tot nu toe enthousiast over de training. De werkboeken en leerboeken heeft ze flink aan het nadenken gezet.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

Namasté,


Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

Hier vind je me op instagramyoutubeLinkedIn twitter, en Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!