Gebruik jij een mail en betaalsysteem?

You are here: Home / Blog / Gebruik jij een mail en betaalsysteem?

Gebruik jij een mail en betaalsysteem?

28 november 2020

Gebruik jij een mail en betaalsysteem?

Het is belangrijk om een grote mailinglijst te hebben. Hoeveel mensen staan er op jouw mailinglijst?
”The money is in the list”. Het is altijd beter om te investeren in lijstopbouw van je mailinglijst dan in stenen van een huis. Doordat mensen je volgen op social media en via een mailing in hun inbox, raken ze aan je gewend en weten ze wat ze aan je hebben.
Ze gaan je vertrouwen en worden hierdoor sneller klant bij jou. Dit geldt bij iedere bedrijfstak. Een goede masseur, yogadocent, schilder of rijschoolhouder. Vroeger moesten mensen je zeven keer zien om iets bij je af te nemen, dit is inmiddels eenentwintig keer. Doordat je zichtbaarder bent, ben je sneller top of mind.
Daarom moet je zorgen dat jouw e-maillijst groeit. Als je nieuwsbrieven verstuurt, gebruik dan steeds hetzelfde format en zorg ervoor dat je iets te melden hebt.
Mensen melden zich af voor nieuwsbrieven als de informatie of de vorm hen irriteert. Meld het als je bij een gave bijeenkomst bent geweest en als er een actie is. Geef het door als je een nieuwe vorm van yoga hebt geleerd en neem mensen mee op jouw ondernemersreis.
Als er iets gebeurt met je potentiele doelgroep, is het handig om hen via de mail te bereiken als je ervoor gekozen hebt je slechts op één kanaal te richten, bijvoorbeeld alleen op Google ads, Facebook of Instagram ben je van dit kanaal afhankelijk. Met de censuur die er nu op meerdere platformen heerst weet je zeker dat het niet verstandig is om daar afhankelijk van te zijn.
Het is daarom goed om een mailingssysteem te hebben zodat je één mail maakt en een groep selecteert naar wie je de mail verstuurd.

Er zijn meerdere mailingsystemen. Amerikaanse en Nederlandse.
Ik gebruik zelf Autorespond, een Nederlands bedrijf en dit vind ik zelf erg prettig. Je kunt het een maand gratis proberen. Ook zitten mijn producten in hetzelfde systeem.
Ik adviseer vanuit eigen ervaring Autorespond. Met de AVG in mei 2018 waren ze ook erg behulpzaam.

AVG

Om mensen op je mailinglijst te krijgen moeten ze hier wel goedkeuring voor geven. Dit is in verband met de AVG-wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die geldt sinds 25 mei 2018.
Het verzenden van commerciële e-mails mag alleen naar contacten waar je óf expliciet toestemming van hebt gekregen óf waar je een betaalrelatie mee hebt.
Je mag alleen commerciële e-mails sturen die betrekking hebben op de dienst die bij je afgenomen is. Daarnaast moet je ook vermelden hoe vaak iemand mails kan verwachten. Dit betekent dat je niet standaard op je opt-in formulier het vinkje mag aanzetten dat de inzender jouw nieuwsbrief wil ontvangen. Je moet dit expliciet vragen en hem zelf laten aanvinken. Noem hier dan duidelijk bij hoe vaak en wat de persoon van jou in de mail gaat ontvangen. Bied ze altijd de mogelijkheid om zich weer uit te schrijven. Onder deze wet moet je kunnen aantonen hoe je aan de e-mailadressen op jouw mailinglijst gekomen bent. Als mensen zich uitschrijven voor je nieuwsbrief en aangeven dat zij geen mails meer willen ontvangen, ben je verplicht om hun gegevens ook echt helemaal uit je mailingsysteem te verwijderen. Tenzij het uiteraard om een leerling of oud-leerling gaat, want die gegevens moet je zeven jaar bewaren voor de Belastingdienst.

Autorespond

Wat ik al aangaf, ik heb mijn mailingsysteem via Autorespond. Ik kan via hen heel goed zien hoe mensen op mijn mailinglijst zijn gekomen en dit overleggen bij een eventuele controle. Als ik vragen heb dan reageren ze heel snel en leggen ze helder en stap voor stap uit wat ik of mijn assistente moet doen. Super fijn.

Onlangs werd ik geïnterviewd door Welmoet Babeliowsky, de eigenaresse van Autorespond, omdat ik al sinds 2015 mijn mail via hun systeem verstuur. En mijn online programma’s / trainingen en fysieke producten staan er ook allemaal in zodat mijn betalingssysteem ook via hen loopt. Hierin vertel ik wat ik van hun bedrijf vind.

Heb je zelf ook interesse om via Autorespond je mail te versturen check dan hun website en meld je aan voor een gratis proefmaand.

Namaste,

PS: Bestel nu en ontvang eind oktober www.pauwervrouwencarddeck.nl
PS PS: Meld je hier aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste podcast.

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS:

GRATIS ‘Zakelijk zijn in yoga tips’
Schrijf je nu in voor deze drie videolessen ‘Zakelijk zijn in yoga’ en zorg dat je jouw geldovertuiging helder hebt, weet wat je voorkeur heeft qua verdienmodel en welk omzetdoel je nodig hebt. Start vandaag nog door je aan te melden voor mijn gratis online programma van drie video’s.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!