Het is vandaag Internationale vrouwendag!

You are here: Home / Blog / Het is vandaag Internationale vrouwendag!

Het is vandaag Internationale vrouwendag!

8 maart 2022

Het is vandaag Internationale vrouwendag.

Een dag om stil te staan bij de kracht van de vrouw.
Vrouwen zijn uniek in hun soort en zo sterk als een rietstengel bewegen ze mee met de wind en blijven ze staan, geaard in de aarde. Ze zijn hier met een taak. Om de wereld en Moeder Aarde mooier achter te laten dan hoe ze deze aantroffen. Iedere vrouw op haar eigen manier.

De afgelopen twee jaar kregen vele vrouwen pittige uitdagingen op hun pad en als ondernemer kwamen er nog extra uitdagingen bij. Het was en is creatief blijven, flexibel zijn en blijven zoeken naar oplossingen die wel werken.  Zoals live online les geven, online programma’s maken, afstand houden in de studio of je praktijk etc.
Het is als bewuste yogadocent / coach/ therapeut shiften tussen diverse tijdlijnen en werkelijkheden. Dit is de tijd waar je al je hele leven op bent voorbereid. Alles puzzelstukjes komen nu samen en je mag gaan staan voor jouw waarheid en je kennis van jouw vakgebied overdragen.
Het is de tijd waarin jij als echte pauwervrouw mag gaan opstaan. Voor jezelf, je leerlingen/klanten, familie, buren, collega’s, vrienden en kennissen.

We zijn er nog niet, het wordt nog pittiger. Dus ontspan, geniet van de zon en het voorjaar maar wees voorbereid op wat komen gaat.
De Dalai Lama zei The world will be saved by the western woman. Op dit moment wordt er veel innerlijk werk verricht bij veel vrouwen. De redding komt niet van buiten maar van binnen uit. Het is goed om je angsten aan te kijken, oude kind stukken aan te gaan en op deze manier aan je schaduwzijden te werken.

Vrouwen dragen de lasten van de vrouwelijke familie lijnen en komen nu allemaal bij elkaar om deze te doorleven en op te lossen voor hun kinderen en voorouders.
Het is zo mooi dat er nu meer zachtheid is, zoals nu in de denkpatronen van de vrouwen. Het mannelijke wordt vrouwelijker, vrouwen zakken meer in hun bekken in de yin energie, het ondernemen draait meer over verbinding, hartenergie en dienstbaar zijn voor de ander zonder jezelf voorbij te lopen. Precies zoals het “hoort” in de nieuwe wereld. Waar alles op een andere frequentie fungeert.  Door de hoge trilling gaat het manifesteren van je wensen en verlangens ook makkelijker. Het gaat allemaal moeitelozer. Op deze manier houd je tijd en ruimte over voor hetgeen er echt toe doet.

Ik ben dankbaar dat ik vele prachtige onderneemsters mag begeleiden met hun bedrijf waarin ze vrouwen helpen dmv yoga, coaching, sisterhood om meer in contact te komen met hun lichaam, te zakken in hun bekken, zelfliefde te ervaren en meer open staan voor spiritualiteit.

Succes kent vele vaders en moeders. Daar waar je nu staat is vaak bereikt dankzij een liefdevolle ouder, een fantastische leraar, een begane collega, stimulerende mentor of coach. Je kunt het alleen doen maar het hoeft niet, je mag hulp inschakelen bij de personen die al de kennis hebben wat jij nog wil leren.

Ivm internationale vrouwendag wil ik graag deze vrouwen met een Missie aan je voorstellen.
Steffi de Pous, moeder van drie kinderen, yogadocent uit Amsterdam, heeft Because we Carry opgericht. Ze helpt vluchtelingen in Lesbos. Ze beschrijft op een eerlijke manier hoe het er daar aan toe gaat. Haar missie is dat we allemaal gelijk zijn. Er zijn geen landgrenzen we zijn allemaal wereldburgers. Ik vind haar een kanjer. Zij is hun vuurtoren/hun lichtpuntje in een donkere periode in hun leven.

Lisa van Gerven, was geadopteerd uit Bangladesh en opgegroeid in Limburg. We zaten samen op de HEAO in Arnhem. Ze woont nu in Bangladesh en heeft stichting ViaLisa opgericht waarin zij jonge vrouwen in de sloppenwijk van Dhaka, Bangladesh begeleidt naar een goede toekomst.

Corine van Zoelen, dit ben ik zelf. Mijn missie is dat zoveel mogelijk mensen rust, stilte en kracht vinden in de wereld. Dat ze een betere balans vinden tussen hun privé en werk. Yoga, meditatie, wandelen, massages, gezonde voeding en coaching kan hier een onderdeel voor zijn. Dit kan ik niet alleen. Gelukkig zijn er heel veel gedreven yogadocenten en spirituele ondernemers die goed zijn in hun vak. Maar ik zie dat zij het lastig vinden om zichzelf zichtbaar te maken en om hun plek op te eisen in de markt waardoor de juiste leerling/coachee hen niet kan vinden. Ik help yogadocenten en coaches om hun missie helder te krijgen, zichtbaar te worden op social media, hun missie uit te dragen via een online yoga / coach programma zodat ze nog meer leerlingen/klanten bereiken met hun kennis. Zodat zij meer aandacht geven aan zichzelf. Lief zijn voor zichzelf en hun omgeving. Balans ervaren in lichaam en geest. Via de yoga/coachvorm die bij hen past.

Het mooie is dat ik de onderneemsters die instappen in mijn training begeleid met hun missie en indirect Steffie en Lisa steun met hun missie! Zo creëren we samen een mooie nieuwe wereld!
Deze is er al we hoeven er alleen maar op af te stemmen.

Wat is jouw missie?
Hoe ga je die tot uitvoerig brengen?
Kan ik jou hierbij helpen?

Bij deze het lied van Nick en Simon, Een ode aan de vrouw.

Ik wens je een hele fijne internationale vrouwendag!

Namasté,

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: Binnenkort geef ik drie pauwertalks met tips mbt ondernemen in de nieuwe wereld. Ben je erbij? Aanmelden via deze link.

PS PS: Zaterdag 19 maart start ik met een nieuwe groep met de training ‘ Van Yogadocent Naar Online Yogadocent’. Dit is niet alleen voor yogadocenten ook voor andere spirituele ondernemers. https://www.vanyogadocentnaaronlineyogadocent.nl/

PS PS PS : Kennismaken met mij is mogelijk via alle diverse online programma’s.

Heb je interesse om jouw kennis om te zetten in een online programma neem dan contact met me op via info@deyogabusinesscoach.nl

Hier vind je me op GAB, MeWe, TELEGRAM , INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!