Hoe ga je als yogadocent om met het coronavirus?

You are here: Home / Blog / Hoe ga je als yogadocent om met het coronavirus?

Hoe ga je als yogadocent om met het coronavirus?

1 augustus 2020

IVM dit artikel en de vele vragen heb ik een GRATIS extra ingelaste pAUwertalk gegeven.
Ik leg je uit wat je zoal kan doen om LIVE online yogalessen te geven. En welke tools er bestaan.  Aanmelden voor de opname via deze link. Deel het met zoveel mogelijk yogadocenten en coaches!

Er is al veel geschreven over het Corona virus. Adviezen van het RIVM, complottheorieën maar ook mooie beschrijvingen als dat Corona staat voor een kroon/lichtkrans om de maan bij zonsverduistering. En dat de aarde ons nodig heeft. We roepen heel hard dat er wat gedaan moet worden aan de Co2 uitstoot en dankzij Corona is er nu zuivere lucht in China, liggen fabrieken stil, zijn er minder vluchten en rijden er minder auto’s. Mensen zijn in quarantaine en moeten verplicht naar binnen keren.
Wat wij als mensheid niet kunnen oplossen kan Corona wel.
Dat dit gevolgen heeft voor de zwakkeren en de economie is een feit. Hoe kunnen we hier als yogadocent zo goed mogelijk mee omgaan.

Afgelopen zaterdag sprak ik met een docent die ik begeleid met haar online programma over Restorative Yoga. En bedacht ik me ineens wat ik heb gezegd op het Yoga Business Event in 2017 bij de foto van Ghandi.

‘First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you win.’

Mahatma Gandi

Dit is wat ik destijds op het event letterlijk zei bij bovenstaande foto:
Wij als yogadocenten zijn voorlopers. We hebben allemaal een burn-out, overlijden van dichtbij of heftige gebeurtenis meegemaakt. We vonden onze troost/steun/zelfvertrouwen in de yoga. Op dat moment vonden mensen om ons heen dit misschien raar maar nu is yoga algemeen goed geworden. We zijn de maatschappelijk werkers, zorginstellingen, welzijnswerkers, redders, helpers van deze tijd.

Ik zie ons, als yogadocenten, maar ook de masseurs, coaches therapeuten en healers als lichtwerkers. Die mensen helpen als zij het niet meer zien zitten of in zo’n zelfde situatie belanden als wij vroeger. We helpen mensen omdat wij er al eerder klaar voor waren. Zij op dat moment nog niet. Zodat ook zij nu de troost, vertrouwen, gezondheid, rust en balans vinden. Dat is onze taak. We zijn hier om de ander te dienen.

Ik denk dat de tijd nu gekomen is. We zijn de lichtwerkers om de mensen te mogen helpen  te begeleiden, die op dit moment in de angst schieten met betrekking tot Corona.
Ze zoeken naar oplossingen om het tegen te gaan doormiddel van handen wassen/desinfecteren, in elleboog hoesten en geen handen geven.
Er wordt niet geadviseerd om te werken aan je immuunsysteem een goede gezondheid, balans tussen werk en privé. Terwijl als je weinig tot geen stress hebt, gezond eet, voldoende beweegt, zorgt voor voldoende vitamine C is dit goed voor je weerstand en dus ook goed om Corona te voorkomen.
Ik zie yogadocenten die hun visie delen om hun leerlingen te laten inzien dat ze gezonde voeding tot zich moeten nemen, bewegen, naar buiten moeten gaan, stress verminderen door meditatie en yoga. Voor ons is het heel gewoon, maar voor de ander nog niet. De taak als yogadocent is groter dan we dachten. We mogen iedereen helpen.

Dus zonder angst, in het vertrouwen blijven en het advies opvolgen van het RIVM. Maar ook je kennis blijven delen en rustig blijven en goed zorgen voor jezelf.
Vandaar ook wekelijks mijn stories in Instagram met je doelen voor je bedrijf maar ook zeker doelen voor jezelf om in balans te blijven.
Weet je niet waar ik het over heb. Ik heb het beschreven in dit blogartikel ‘Zet jezelf op de eerste plaats.’

Yogastudio sluiten?
Ik krijg ook mailtjes en zie berichtjes van docenten op social media in getroffen gebieden die niet goed weten wat ze nu kunnen doen.
Juist voor hun leerlingen is het goed om te yoga te doen.
Maar je wilt niet dat als ze zich niet lekker voelen dat ze anderen besmetten. Of dat iemand ziek wordt door een andere leerling in jouw studio als ze nu nog geen symptomen hebben. Je yogastudio sluiten zodat er geen lessen gegeven worden is catastrofaal. Geen les, geen inkomsten. Je huur gaat wel gewoon door.

Wat kun je wel doen:
Als je les blijft geven in je studio. Zorg voor extra luchten tussen de lessen door en een goede hygiëne in je studio. Meer dan dat je al doet/deed.
Qua schoonmaken, deurklinken, matten en blokken etc.
Schrijf een mail aan je leerlingen en leg uit dat als ze zich niet lekker voelen dat ze thuis blijven voor het belang van de ander.
Of stap over op het inzetten van online live lessen.

Online live lessen:
Een online programma maken is op zo’n korte termijn niet haalbaar. Hier ben je echt wel een aantal maanden mee bezig.
Ik weet dat sommige docenten weerstand voelen tegen online yogalessen want je zou niet het contact hebben met je leerlingen als dat ze aanwezig zijn in je studio. Hen wil ik graag uitnodigen om zich open te stellen voor online want nood breekt wekken en onderzoek of je aanname klopt.
Mijn overtuiging is dat aannames niet kloppen, dus onderzoek ik altijd wat bij mij past. Dus onderzoek het en trek je conclusies.

Het is mogelijk om live online les te geven. Dit kan via een aantal kanalen:
Een webinarprogramma: In 2015 en 2016 gaf ik webinaryoga.
Ik had leerlingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Aruba.
Degene die in Europa woonde waren vaker aanwezig omdat het beste uit kwam met de tijd. De vrouw in Aruba keek later want zij zat met het tijdverschil.
Zij zagen mij, ik zag hen niet, we communiceerde via de chat.
Ik gebruik zelf het programma Webinargeek. Je kunt een proeftermijn aanvragen.

Zoom, is ideaal. Je ziet elkaar. Jij geeft les en je ziet ook de anderen in de les. Alleen zij zitten thuis, in hun hotelkamer of waar dan ook. Als ze maar wifi hebben.
Je zit in een digitale klas. Je kunt ook met elkaar praten. Het geluid of videobeeld van de ander uitzetten etc.
Je hebt gratis en betaalde ZOOM versie.

Facebook Live, deze is gratis. Ik heb er eerder al een blogartikel over geschreven. Hier vind je het artikel over een Facebooklive.

Instagram Live, dit is gratis, maar blijft 24 uur staan.
Heb ik ook al eerder blogartikel over geschreven. Hier vind je het blogartikel over Instagramlive.
Facebook en Instagram veranderen heel snel, de blogartikelen zijn al een tijdje oud, dus misschien is een knop veranderd of er niet meer in de tijd.
Het nadeel is dat niet alle leerlingen, vooral een oudere doelgroep geen Facebook of Instagram heeft.

Op deze manier kan iedereen vanuit huis jouw les zien en meedoen. En als je een opname maakt kunnen ze het terugkijken. Op deze manier voldoe jij aan je verplichtingen. Je geeft ze de les van die week en behoud op deze manier je inkomsten. Je kunt voor jezelf onderzoeken of dit prettig voor je is.
Het is een noodoplossing voor nu en uiteindelijk blijft het uurtje factuurtje werk. Of het moet zijn dat je 1000 mensen in je webinaryogales hebt, dan is het interessant. Maar geloof mij, ik heb het gedaan in 2015 en 2016. Het is veel werk voor weinig. Ik had leerlingen overal vandaan maar de meeste vonden het toch fijner om te kijken in hun eigen tijd. Dus soms gaf ik ook een webinar met alleen maar één persoon.

Er zijn nog andere manieren om online te ondernemen en naar mijn mening is een online programma het interessantst voor de langere termijn. Dit omdat je dan eenmalig je tijd , je energie en je geld kwijt bent om te maken en deze lessen daarna zo vaak kan verkopen als je wilt. En dan niet alleen yogalessen maar juist en combinatie van wat je in huis hebt qua coaching etc. Want ook op Youtube vind je gratis yogalessen. Je moet iets goeds aanbieden waar ze ook graag voor willen betalen. Een online yoga/coach progtramma is De oplossing. Juist nu we nog niet weten hoe lang het Corona versie gaat duren. Het is altijd goed om na te denken over extra verdienmodellen.
Ik geef altijd mijn eigen voorbeeld van toen ik van de trap ben gevallen en mijn schouderblad heb gebroken. Ik kon geen les meer geven en moest invallers regelen voor al mijn lessen.
Is jouw bedrijf “val van de trap”-proof? Is jouw bedrijf Corona-proof als mensen in quarantaine zitten en niet naar je studio mogen komen?
Een online programma is een extra verdienmodel wat hier bij kan helpen. En zelfs in quarantaine kunnen ze yoga beoefenen.

Voor nu hoop ik je uit de brand geholpen te hebben en wijs andere docenten of spirituele ondernemers anders ook op dit blogartikel.
Live onlinelessen of een video opnemen dat moet wel lukken neem ik aan. Mocht je echt voor de langere termijn planning met je bedrijf willen gaan en interesse hebben in het maken van een online programma en meer mensen willen bereiken dan alleen de mensen in je studio dan komt er echt meer bij kijken. En dit is niet 1,2,3 uit te leggen in dit blogartikel.

Facebook live met toelichting van dit artikel:
Ik ligt het nog verder toe in deze opname van de online business satsang van maandag 9 maart om 13:00.
Iedere maandag kom ik live om vragen van docenten te beantwoorden.

Van Yogadocent Naar Online Yogadocent:
Binnenkort ga ik weer starten met een nieuwe groep om een online programma te maken.
In 12 modules leer ik je alles van idee tot programma met het laten groeien  van je mailinglijst, social media, marketing, strategie, schrijven van teksten en je salespagina EN een template van een online academie en een salespagina. Je creëert je eigen platform waar je zoveel programma’s op zet als je wilt. Je blijft eigenaar van jouw programma’s. Met coaching en technisch support.
Tot en met as zaterdagavond 13 maart geldt er nog een eary bird prijs. Voor meer informatie check de site: https://www.vanyogadocentnaaronlineyogadocent.nl/
Voor vragen mail naar info@deyogabusinesscoach.nl 

Fijne dag!

Namasté,

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG Mastermind?  Ik help je graag. 🙂

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!