Wat houd je over per uur?

You are here: Home / Blog / Wat houd je over per uur?

Wat houd je over per uur?

14 december 2019

Vorige week las ik een Facebookpost van een yogadocent. Ze had uitgerekend hoeveel ze per uur overhield.
Dit was 7 euro, 7 euro is het minimumloon voor iemand van 21 jaar.
Wat is de reden dat iemand doet wat hij leuk vindt voor 7 euro?

Er waren ook vele reacties onder de post. Yogadocenten die schreven dat ze tijdens de opleiding te horen kregen dat ze nooit hun brood zouden kunnen verdienen met het geven van yogales. Dit kregen ze in het 4e jaar van de opleiding te horen. Ik neem aan dat de eigenaar/eigenaresse van een vierjarige opleiding wel zijn/haar brood ermee kan verdienen en er niet een baan naast heeft.

De meeste yogadocenten die reageerden op het bericht, hebben een “normale baan” en geven yogales als bijbaan. Gelukkig zijn er ook een aantal die wel fulltime yoga geven en er hun brood mee verdienen. Je hoeft er niet rijk van te worden, maar het is fijn dat je het werk kunt doen wat je leuk vindt en je krijgt er nog geld voor ook.

Ik ben iedere dag weer dankbaar dat ik niet, zoals 15 jaar geleden, iedere ochtend in de file sta op weg naar kantoor, de hele dag binnen zit, in de pauze mijn vaste rondje loop om een frisse neus te halen en rond 17 uur weer naar huis rijd.

Ik kan mijn eigen tijd indelen, geef yogales aan leuke fijne mensen en heb fantastische klanten die van mij willen leren hoe ze ook, net als ik, van hun bijbaan als yogadocent hun “echte ” baan kunnen maken. Ik ben een gezegend mens.

Ik ben tevens van mening dat het goed is dat je doet wat je hart je ingeeft en daar helemaal voor gaat. Daarom heb ik in 2016 mijn baan in het onderwijs opgezegd. Maar voor 7 euro per uur kun je niet je huur betalen laat staan, eten, kleding voor jezelf, je kinderen, school, excursies, gas, water, licht, sporten, uitstapjes, vakantie etc.
Menig yogadocent maar dit geldt zeker ook voor coaches, therapeuten en masseurs hebben een geldblokkade. Ze vinden wat ze doen leuk, ze krijgen er energie van, en voelen zich schuldig om geld te vragen voor iets wat hen zoveel voordelen biedt. Maar hoe komt het dat je wel kunt ontvangen voor iets dat je NIET leuk vindt (of minder leuk) dat energie vreet? En hoe komt het dat je geen geld vraagt voor iets dat je WEL leuk vindt, waar je energie van krijgt en waarvan je hart in vuur en vlam gaat?

Ik denk dat dit te maken heeft met de geldovertuigingen van yogadocenten en therapeuten.
Wat is jouw geld overtuiging?
Waar ben je mee opgegroeid?
Welke verhalen zijn jou verteld over geld?
Welke verhalen vertel je zelf over geld?
Heb je een oordeel over geld en mensen met geld?
Hou je van geld?
Met welk verhaal ben jij opgegroeid en wat  vertel je je jezelf mbt geld
Bijvoorbeeld:
Geld moet rollen;
Geld stinkt;
Mensen met geld hebben een groot ego;
Rijke mensen zijn snobs;
Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje;
Ik ben afhankelijk van geld;
Zuinigheid met vlijt;
Dat  kost geld en is niet voor ons soort mensen weggelegd.

Verandering van mindset is hierom ook belangrijk. Want wat vind je jezelf waard?

Onderzoek als je een aversie hebt tegen geld waar die vandaan komt. Een overtuiging? Een verhaal? Hoe komt het dat je wel geld uitgeeft aan meerdere yogaopleidingen en “bekende” yogaleraren. Hoe komt het dan jij het niet mag ontvangen?

De belangrijkste vraag is:  WAT VIND JIJ JEZELF WAARD?

Soms kom ik aanbiedingen tegen van 7 yogalessen voor 21 euro. Dit is 3 euro per les! Wat voor leerlingen trek je hier mee aan? Zouden deze leerlingen blijven? Wat voor signaal geef je dan af?
Op mij komt het over “Help, ik heb niet genoeg mensen kom voor 21 euro dan lijkt het vol en misschien blijf je nog”.
Maar ik denk dat je “groupon”- achtige yogaleerlingen krijgt en die zullen echt niet blijven als ze gewend zijn om 3 euro voor een les te betalen.

Beter is om kwaliteit uit te stralen, staan achter je product, je dienst, je lessen en dat je goed bent als yogadocent.
Als ik een dakkapel laat bouwen en ik vraag 3 offertes dan zal een dakkapellen specialist duurder zijn dan een klusjesman die ook stukadoort, schildert etc.
Logisch want hij is een dakkapellen specialist. Dus zorg dat jij de yogaspecialist bent, dat je kwaliteit levert, opvalt in je dorp of stad met jouw unieke zijn, jouw stijl, jouw les.
Geef je leerlingen een beleving, zodat ze zeggen “wauw dat was bijzonder”! Zodat ze het rondvertellen en DAN kun je een redelijk bedrag vragen zodat je meer overhoudt dan 7 euro per uur.

Je kunt het!  Je bent het waard!

Wil je dieper ingaan op je geldovertuigingen meld je dan aan voor mijn GRATIS online programma  “zakelijk zijn in yoga” .

In 3 video’s leg ik je alles uit over geldovertuigingen, verdienmodellen en omzetdoelen. Er zit een uitgebreid werkboek bij om alles voor jezelf op te schrijven.

Namasté,

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op instagram, LinkedIn, Facebook, youtubeen twitter.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!