De inzichten dankzij mijn KIES!

You are here: Home / Blog / De inzichten dankzij mijn KIES!

De inzichten dankzij mijn KIES!

26 mei 2021

KRAK,

Dat was het geluid wat vorige week woensdag ineens in mijn mond klonk toen ik een heerlijk tortilla chipje nam bij mijn Mexicaanse lunch. Ik wist direct dat het niet goed was. Ik riep Maaike erbij en ja hoor mijn achterste kies was door midden gescheurd. Nu heb ik al een verleden met deze kies. Wortelkanaal behandelingen en ontstoken wortelpunten schoonmaken, dit was destijds een hele pijnlijke ingreep. En als je me al langer volgt dan heb je me wel eens gezien met een dikke wang.
Aan de andere kant van mijn kaak, precies op dezelfde plek had ik al een kies laten trekken. Dit was ook een wortelkanaal behandeling kies.

Eerder was ik hier al voor naar een biologische tandarts geweest om te vragen welke meridiaan er mee verbonden was. Dit was de longmeridiaan. Ze gaf me aan dat beide kiezen met de longmeridiaan verbonden zijn en dat als een kies een wortelkanaal behandeling heeft gehad deze eigenlijk dood is. Net als dat je een blinde darm ontsteking hebt, die moet eruit. Net als dat je een een vruchtje hebt wat niet levensvatbaar is dan werkt je lichaam het er ook uit. Dus wat is dan de reden dat we een dode kies laten zitten? Je wilt natuurlijk de kies behouden, maar wat doet zo’n dode kies? Ze gaf aan dat het een stofje afgeeft en hierdoor komt dit in de energiebaan ie verbonden is met die kies. In mijn geval de longmeridiaan. Dit kan een van de redenen zijn dat ik sarcoïdose, Longproblemen heb. Ze gaf destijds aan dat als ik de kies laat trekken mijn longproblemen minder zouden zijn.
Ik vond het op dat moment een pittige beslissing en wilde mijn kauwgedeelte in mijn mond aan één kant niet kwijt dus heb besloten om de kies te laten zitten.

Vorige week op dinsdagavond was ik aan het mijmeren en dacht ik “wat fijn dat mijn lichaam zo goed functioneert en dat ik een zelf herstellend vermogen heb”. Dit is iets wat weet en voel en ook al jaren vertel en uitleg over gaf tijdens mijn yogalessen. Nu voelde ik het heel sterk. Ik was trots op mijn lichaam en dat deze mij iedere keer weer herstelde van alles. En dan …. De volgende dag krakt die kies, die er eigenlijk nog uit moest om me echt beter te maken, en me waarschijnlijk zal verlossen van longklachten “toevallig’ door het midden.

Ik moest twee dagen wachten voordat ik terecht kon bij de kaakchirurg maar het voelt voor mij onwennig. De kies die al meer dan 40 jaar bij me is gaat eruit. Ik weet niet wat er voor in de plaats komt. Ik wil geen kroon want ik wil niet een schroef, iets wat niet lichaamseigen is, in mijn kaak. Wat dan? De tijd zal het leren. Het voelt voor mij als loslaten van dat was is en het verwelkomen van iets nieuws, ( sowieso een nieuw gat ) en dat de weg open staat voor iets nieuws.
Bijzonder is dan ook dat ik afgelopen donderdag tijdens de blauwprintcoaches dag bij blauwprint we allemaal iets in onze bak mochten zetten wat te maken had met het goud van jezelf en je bedrijf.
Ik zag een Ganesha en dacht ik neem die en dacht eigenlijk niet na voer de betekenis, want ik had, door lichte zeurende pijn, niet de behoefte om veel te zoeken naar een symbool.
Wat is dan zo bijzonder…..


Toen ik nadacht wist ik weer dat Ganesha helpt bij hindernissen wegnemen. Hij is de opruimer van obstakels in het leven en is de beschermheilige voor reizigers. Tot Ganesh wordt geboden als men aan iets nieuws wil beginnen of als men gaat verhuizen.
Ik voel al langer dat er iets nieuws aan zit te komen, een nieuwe wereld waar ik aan mag bijdragen ik heb alleen de vorm nog niet helder voor mezelf. Dit komt vanzelf, daar vertrouw ik op.
Dit is ook wat ik doe als ik de deelnemers in mijn trajecten begeleid, ik help ze om hun hindernissen op te ruimen en loop met ze mee met hun ondernemers reis.

Een mooie bijkomstigheid is dat Ganesha slechts een slagtand heeft. Dus toch weer iets met tanden he! Haha En dat hij niet volmaakt is, maar juist in het onvolmaakte zit het goud!

Nu mijn kies eruit krijg ik allemaal weer ideeën die langzaam binnen komen druppelen er is weer letterlijk en figuurlijk ruimte😉 Wat is jouw goud? En waar KIES jij voor?

Namaste,

PS: Heb je interesse in een blauwprint zandbaksessie? Dinsdag 6 juli 10:00-15:00 organiseer ik weer een dag. Er is nog plek. Boek je sessie via deze blauwprint zandbaklink.

PS PS: Ik houd van de blauwprint methode. Het geeft zoveel inzicht en ik ben dan ook super dankbaar dat ik blauwprintcoach ben. Er is vorige week een magazine uitgekomen waar ik samen met de andere coaches ook in sta. Je kunt HIER een gratis online magazine downloaden. 

Hier vind je me op GAB, MeWe, TELEGRAM , INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!