2019 – 19 staat voor steeds meer jezelf zijn.

You are here: Home / Blog / 2019 – 19 staat voor steeds meer jezelf zijn.

2019 – 19 staat voor steeds meer jezelf zijn.

1 augustus 2020

Het jaar om steeds meer jezelf te zijn.
Fran Tielemans schreef onlangs “2019 – HET JAAR VAN DE VOORLOPERS. De 19 (van 2019) zet ons dit jaar extra aan om steeds meer ons Zélf te zijn. Om je Zelf te zijn, is het fijn om te ontdekken hoe jouw interesses, kwaliteiten en levenscycli lijken op die van anderen om je heen, dat geeft steun en je voelt je er veiliger door. Je zal je steeds meer één voelen met gelijkgezinden en mensen met wie je vanuit het hart resoneert. Maar de 19 zal je ook steeds meer aanmoedigen om je te durven onderscheiden van hen wiens mening je belangrijk vindt. 

Dit is hét jaar van de “voorlopers”, waarvan we allen weten dat dit een ego-benaming is, maar waarvan we diep in ons hart weten dat we hier zijn gekomen om allen samen vernieuwing neer te zetten. En ja, bij iedereen begint dat aanvankelijk met een bang hart, want iedereen heeft ooit te maken gehad met alle variaties aan weerstand naar jouw vernieuwing.

Je richt je hoofd op en kijk wat je in huis hebt om de uitdaging zo goed mogelijk door te gaan. Dit is de weg in meesterschap, die je kiest of die je afwijst! ”

Vind jij dat je een voorloper bent?  Ik was met vele zaken al een voorloper. Enkele voorbeelden zijn:
– Ik had al een “podcast” toen ik jong was. Ik had samen met mijn nichtje een eigen radiozender. (Ik vertel hier meer over in mijn eerste podcast). En we namen onze “uitzendingen” op met een cassette bandje.

– Ik werkte in 1997 als hostess in Turkije en belde normaal gesproken iedere dag met mijn vriendinnen, dit werd een duur geintje dus vandaar dat ik een dictafoon kocht en cassettebandjes insprak. Hier vertelde ik alles wat ik meemaakte en stelde vragen. Deze stuurde ik op en een week later kreeg ik antwoord op mijn vragen in de cassettebandjes van mijn vriendinnen.
Een week is lang om te wachten op antwoord maar nog redelijk snel dankzij de co-mail koffer van de reisorganisatie waar ik voor werkte. Zo was de post via de koffer met het vliegtuig dus sneller dan met de internationale post.
Ook nu spreek ik liever in via whatsapp dan dat ik intyp. Ik vind praten leuk 🙂

– Toen ik in Turkije maakte ik ook “vlogs”. Ik filmde alles wat ik deed voor mijn familie. De videobanden stuurde ik ook op via de co-mail koffer. Mijn vader durfde niet te vliegen en op deze manier had hij toch een idee hoe alles eruit zag en met wie ik omging. Super leuk om ook nu nog terug te kijken.

– In 2015 begon ik met het maken van een online yogaprogramma, inmiddels heb ik al honderden online yogaleerlingen geholpen. En ik heb ook aan yogadocenten geleerd hoe ze zelf een online yogaprogramma maken.

In die tijd waren er geen podcastkanalen, YouTube, mobiele telefoons, internet. De wereld is nu veel kleiner geworden en dankzij het internet zijn er zoveel mogelijkheden.
Soms teveel mogelijkheden lijkt wel. En welke keus je ook maakt het is altijd de juiste als je er op dit moment achter staat.

Ik ben dankbaar dat ik in 2015 ben ingestapt om te leren hoe ik online ondernemer werd. Er was weerstand van omstanders en mede ondernemers want dit werkte toch niet, je moet één-op-één contact hebben met je klanten. Maar wie zegt dat dit niet kan via online. Er zijn zoveel mogelijkheden. Maar als je niet weet welke mogelijkheden er zijn en je blijft hangen in je oude overtuigingen en werkwijze dan komen er ook geen nieuwe overtuigingen.
De uitspraak is niet voor niets ” Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”
Maar het online ondernemen heeft deuren voor me geopend. Qua ondernemerskansen en in de media.

Als je een voorloper bent, loop je op de troepen vooruit. Niet iedereen begrijpt je op dat moment. Maar het is juist de uitdaging om te laten zien dat je het wel bij het juiste eind had.

Ben jij ook een voorloper en wil je ook een online yogaprogramma maken?

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

Namasté

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG MASTERMIND?  Ik help je graag. 🙂

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!