Leven in het nu als ondernemer? Is dit mogelijk?

You are here: Home / Blog / Leven in het nu als ondernemer? Is dit mogelijk?

Leven in het nu als ondernemer? Is dit mogelijk?

24 februari 2022

“Leef in het nu”

Tijdens de yogaopleidingen hoorde ik deze zin heel vaak voorbij komen. Ik dacht dan hoe doe ik dat. Maar eigenlijk doe ik dit al mijn hele leven. Maar nu bewuster.
Ik heb het eigenlijk altijd gedaan. Ik omschrijf het meer als leven in een moment van tijdloosheid, een eigen bubbel van stilte.
Nu ik meer weet van de human design weet ik dat dit te maken heeft met mijn 9-52 kanaal.

Het is mijn focus kanaal. En als ik iets interessant vind dan heeft het mijn volle concentratie en kan ik er in “verdrinken” qua aandacht en vliegt de tijd voorbij. In human design omschrijven ze het als “ Focus by itself is just thinking. Concentration is the ability to sit still and connect with what you are concentrating on.” Dus het zit in mij en het is er altijd al geweest.

Vroeger struinde ik in de bibliotheek naar informatie en voordat ik het wist was het hartstikke laat en moest ik snel naar huis anders wordt ik te laat voor het avondeten. Tijdens de uren in de kroeg, gezellige avond met vrienden, als ik les gaf op school en ik zo met die kleuters bezig was en in één keer besefte dat het al 11:45 was en de ouders al buiten op het schoolplein stonden te wachten.
Ook dan was ik in het moment met de kleuters. Ik zag dan de ouders staan en dacht oh jee we moeten heel snel opruimen. Het voordeel van juf zijn is dat kinderen luisteren, beter dan je eigen kinderen haha, en om dan binnen 15 minuten te zorgen dat de kleuters hadden opgeruimd en hun jas hadden gepakt in de gang en dicht hadden geritst was altijd een hele klus maar lukte altijd .
Toen mijn man, Danny ziek was en op de IC lag waren we ook in een moment van tijdloosheid. Alles draaide om hem en rest van de wereld was er niet. Onze eigen bubbel.
Ik weet nog dat ik op 13 september het volgende typte naar familie op de verzendlijst.

Ik zat in het NU en leefde van dag naar dag. Iedere dag besprak ik met de kinderen wat we die dag gingen doen. Wie wanneer naar school, stage of bijbaantje ging. Wie de hond uitliet. Gelukkig kookte veel mensen eten voor ons en hoefde we het alleen maar op te warmen. En verder nadenken over morgen dat lukte niet, alles per dag. Alleen in het NU zijn. Op dat moment maak je ook beslissingen die voor het nu belangrijk zijn waarvan je nog niet weet wat het doet op de langere termijn doet. Deze werden niet altijd in dank afgenomen en dat is prima. Ik kan me erg druk over maken maar het is zoals het is en het is gelopen zoals het is gelopen. Op dat moment was het enige wat we deden ons hoofd boven water houden, proberen te ademen en te blijven staan. De mening van iemand in de omgeving deed er op dat moment niet toe.

In een bedrijf is dit net zo. Je kan plannen maken, maar alles in onze buitenwereld verandert constant. Ik heb mijn plannen altijd klaar in januari van het nieuwe jaar maar kan het ook zo weer omgooien. En dat is als ik als yoga business coach ondernemers begeleid wat ik ook aangeef. Maak een plan voor je bedrijf. Schrijf al je ideeën op. Of als je het prettiger vindt via een moodboard, zandbak sessie of teken het om het visueel te maken. En kijk hoe het loopt. “Alles op zijn tijd, het komt op het juiste moment”  is een kaart uit mijn orakel pauwervrouwen carddeck.

Door het alleen al op te schrijven, zend je het het universum in en komt het in je onderbewustzijn en zal het zichzelf manifesteren en vaak nog mooier dan gedacht. Dit betekent niet dat je niets hoeft te doen. Zorg dat je in lijn bent met jezelf, houd je energie hoog en geef aandacht aan je bedrijf en je plannen. Go with the flow. Want vanuit ontspanning en in Flow creëer je de mooiste dingen. Tevens trek je de mooiste mensen aan die samen met jou willen werken.

Waar je NU staat komt door de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Dus ook de voor- en de nadelen die dit met zich meebrengen krijg je erbij als cadeau door je keuzes.
Zorg dat je geen spijt hebt, je hebt de keuze destijds gemaakt met de kennis die je op dat moment had. Je kunt altijd later, als je in het NU bent, deze keuzes weer veranderen. Het staat niet in beton gebeiteld.

Volgende week woensdag 16 februari start ik dan ook weer met de Business Satsang  Mastermind.  We zijn nu al met een super leuke groep die willen werken aan hun bedrijf en in 4,5 maand willen knallen op de manier die bij hen past. Hun Human Design, waardoor de zielsmissie helder wordt, werken vanuit hun onderbewustzijn wat zichtbaar is geworden in de zandbak, wekelijks een lijstje waar ze hun doelen/plannen op noteren voor die week, de vrijdagmiddag borrel om de successen te vieren, maandelijkse mastermind calls, 1 op 1 coachcalls met mij, één livedag en een tweedaagse in mijn Boshuysje op de Veluwe.
Vanuit het onderbewustzijn en ontspanning komen de beste ideeën en gaan we de ideeën die er nu zijn. Het kleine frisse groene blad van de lente, laten groeien tot mooie bloemen en vruchten in de zomer om te plukken en te oogsten in het najaar met de herfst.
Dit alles doen we met de energie van de maan. Zodat je ook inziet waarom het de ene week beter gaat dan de andere week.

 

Voel je dat je NU wil instappen en ook knallen in op een zachte manier in lijn met jouw missie en life’s work?
Neem contact met me op: info@deyogabusinesscoach.nl

Namaste,

PS: wil je graag kijken hoe jij je jaar kan plannen? Meld je aan voor de gratis videoserie Plan je Succesvolste jaar

Hier vind je me op GAB, MeWe, TELEGRAM , INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!