Loopt je bedrijf door zonder jou?

You are here: Home / Blog / Loopt je bedrijf door zonder jou?

Loopt je bedrijf door zonder jou?

1 augustus 2020

Afgelopen maand januari had ik voor mezelf vrij gepland.
Vrij gepland van afspraken met docenten, coaches en therapeuten die ik begeleid m.u.v. het klooster.
Ik heb geen online business satsang gegeven in de besloten Facebook groep. Ik heb gezellige afspraken gehad met vriendinnen, ik ben met mijn man op pad geweest en leuke podcasts interviews gedaan et cetera.

Achter de schermen ben ik wel bezig geweest met mijn bedrijf. Ik heb alles klaar gemaakt met mijn team voor een vernieuwde GRATIS challenge. Deze heb ik vorig jaar ook georganiseerd en omdat zoveel docenten het zo prettig vonden en ik verzoekjes kreeg heb ik deze vernieuwd en gaan we weer starten op 9 maart met ‘Van Yogalijder Naar Yogaleider’ .

Tevens heb ik mijn website aangepast voor de online training ‘Van Yogadocent Naar Online Yogadocent’. We gaan weer starten op donderdag 2 april.

En ik ben achter de schermen bezig geweest om een Business Satsang/mastermind vorm te geven die ik ben gestart op maandag 3 februari. Een intensief traject van vijf maanden wat alleen voor (oud) deelnemers is van VIP trajecten, ‘Van Bijbaan Naar Bedrijf’ of ‘Van Yogadocent Naar Online Yogadocent’. Hier heb ik 2x in de week contact met de deelnemers en gaan we werken vanuit flow en de energie van de seizoenen en de maan. Tevens hebben we coachcalls samen en live momenten dat we elkaar zien.
Misschien vraag je je af wat de reden is dat ik dit alleen voor (oud) deelnemers organiseer. Dit komt omdat ik het belangrijk vindt dat je een basis ondernemerskwaliteiten nodig hebt om deel te mogen maken van deze Business Satsang.
Als deelnemers starten aan mijn trainingen zitten ze vaak nog met vele vragen m.b.t. het ondernemerschap. Daar help ik ze bij tijdens de training. Hierdoor krijgen ze een andere mindset. En gaan ze anders denken, zien ze mogelijkheden, vinden leerlingen, draaien omzet, worden ze zichtbaar voor hun toekomstige leerlingen, collega’s die ineens met ze willen samenwerken, schrijven ze een boek, maken ze een online yoga/coach programma en zoveel meer.
Ik wil graag gelijkgestemden in de Business Satsang en vandaar alleen oud deelnemers van mijn trainingen, want zij bezitten al een andere ondernemers mindset.
Dit bedoel ik niet vervelend, maar op deze manier ben je echt met gelijkgestemde in de mastermind en kun je elkaar versterken.
Sluit ik hiermee niet eventuele klanten uit? Ja, wellicht wel. Kiezen geeft kiespijn zegt Jos Burgers. Maar alleen op deze manier kan ik gelijkheid in de groep garanderen, zodat ze elkaar upliften en niet dat de één de ander alles aan het uitleggen is.

En zelf heb ik ook in meerdere mastermind groepen gezeten en dit is heel waardevol als je in een goede mastermind groep zit. Daarom kijk ik ook of die persoon past in de groep ja of nee.

Ik krijg nu de vraag van collega ondernemers in Lelystad, “Als je niet werkt dan heb je toch ook geen inkomsten?” Dat klopt als ik afhankelijk zou zijn van mij als persoon die alleen maar real life kan werken met een andere persoon op een locatie wat omzet zou genereren. Maar daar ben ik niet van afhankelijk. Ik ben online ondernemer.

Ik heb in januari online trainingen verkocht vanuit de Yoga Business Coach, maar ook online yoga programma’s van De Yogaboerderij. Ik heb één mail verstuurd ivm blue Monday en de verkopen kwamen binnen. De klant betaald, krijgt een mail met factuur en ontvangt de bevestigingsmail met inlogcodes. Ik hoef er zelf geen handmatige handelingen voor te doen.
De yoga programma’s heb ik opgenomen in 2015 en 2016. Ze kosten me geen geld, tijd of energie meer. Ze staan klaar. Liggen op de plank en hebben hun investeringskosten allang terug verdiend.
Dit is zo fijn. Het werkt niet alleen zo bij mij maar ook bij mijn oud deelnemers. Ik krijg regelmatig whats appjes van docenten en coaches die ik begeleid heb dat ze omzet hebben gemaakt. Er is zoveel mogelijk online. Het hoeft natuurlijk niet alleen online. Het mag een combinatie zijn van online en live.

Ik heb in alle rust aan mijn bedrijf gewerkt, dingen in het vooruit klaar gezet, en toch omzet gegenereerd. Dit gun ik anderen ook.

Ik zie nog teveel yogadocenten die lijden onder hun eigen bedrijf. En dit deed ik ook. Ik was mijn enige personeelslid en rende de benen uit mijn lijf, van locatie naar locatie, sjouwde met matjes, nam allerlei opdrachten aan, organiseerde diverse workshops die qua voorbereiding veel tijd vergde. Maar ik had geen duidelijke visie. Vond het lastig om mijn prijzen te bepalen en zoveel meer.
Ik was een soort slaaf van mezelf en mijn bedrijf. Zonder mijn inspanningen geen inkomsten.

Nadat ik van de trap was gevallen en zelf geen les kon geven moest mijn yogastudio doordraaien dus regelde ik allerlei invallers. Daarna had ik standaard een lijst met 15 docenten die ik kon bellen zodat ik bij een onverwachte gebeurtenis altijd iemand had om de les door te laten gaan. En doordat ik bedacht dat het roer om moest en ik meer de leiderschapsrol om me moest nemen. Ging ik investeren in mezelf. Niet qua vak inhoud, want dat wist ik. Maar nog meer in ondernemerskwaliteiten, marketing, strategie en een business coach.
Ik ging online ondernemen en ik hoefde maar 1x te investeren op dat moment in tijd, energie en geld. En deze investering kwam terug. Ook nu nog na een aantal jaren.
Dit gun ik jou ook. De eerste stap is om je aan te melden voor mijn vernieuwde challenge ‘Van Yogalijder Naar Yogaleider’. Neem je leiderschapsrol serieus.

Tijdens deze challenge ga je je toekomstige ik ontmoeten, jouw innerlijke mentor, zij helpt je met je beslissingen. Je laat je angsten los, gaat voor vertrouwen en met name de verbinding met jezelf en het zelfvertrouwen. Je leert keuzes maken zodat uiteindelijk jij bepaalt.
Waar sta jij voor? Wat zijn jouw waarden? Want alleen dan is het mogelijk om jouw spelregels te maken.
Zodra je de spelregels helder hebt en jouw leiderschapsrol op je neemt ben je meer jezelf, maak je betere keuzes voor jezelf en jouw bedrijf en ben je in lijn met jouw gevoel. Je bent moediger en weet waar je voor staat en dit draag je ook uit.
Het begint met waar jij voor staat als bedrijf, als persoon. Iedereen is uniek. Er valt daarom ook niet te kopiëren. Alleen jij kan achter je bedrijf staan, want jij bent je bedrijf.
En zodra je jouw bedrijf uitdraagt komen de juiste mensen die met jouw resoneren op je af.

Stel jezelf de volgende vragen:
Ben jij in de mogelijkheid om een maand vrij te nemen zonder persoonlijk contact met je leerlingen?
Heb je een back-up voor je lessen als er iets is met jouw gezondheid of andere privé omstandigheden?
Loopt je bedrijf door zonder jou?
Wil je iedereen helpen en vind je het lastig om nee te verkopen?

Namasté,

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG Mastermind?  Ik help je graag. 🙂

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!