Nieuwe maatregelen. En nu?

You are here: Home / Blog / Nieuwe maatregelen. En nu?

Nieuwe maatregelen. En nu?

4 november 2021

Gisteren was er veel te doen op social media en onrust onder mensen ivm de nieuwe maatregelen. Vandaar dat ik dacht ik plaats in mijn blog een oude mail van mij van vorig jaar oktober.
Na deze mail zijn veel lezers van mijn nieuwsbrief mij gaan ontvolgen want hoe kon ik nu zo denken. Ik heb had ook de afmeldlink midden in mijn mail geplaatst want op social media sprak ik me al langer uit en krijg ik ook allerlei zaken over me heen. Dit is niet erg. Ik kan veel hebben en als je je kop boven het maaiveld uitsteekt heb je kans dat deze meegemaaid wordt.

Één ding is zeker, zwijgen is voor mij geen optie. Ik blijf me uitspreken over wat er gaande is.
De verdeeldheid is groter gemaakt door de media die hier aan meewerken. Sowieso verbaas ik me over het feit dat het zo eenvoudig is om mensen te misleiden en leugens te vertellen die dan tenslotte voor waarheid worden aangenomen. Althans zo zie ik het. En wat is de waarheid? Deze ligt vast ergens in het midden.

Feit is wel dat we het samen moeten doen. Ongeacht welk geloof, huidskleur, geaardheid je hebt en of je geprikt of niet geprikt bent. Liefde is het sleutelwoord. Er voor elkaar zijn wat die ander ook zegt, doet of kiest.
Er is veel donker maar het licht schijnt erop. We leven in een bijzondere tijd en wij hebben als ziel staan trappelen om hier bij te zijn. Maak contact met je gevoel en weet wat je hier te brengen hebt. Dit kan op diverse manieren, ik doe dit voor de deelnemers van mijn trainingen vooral vanuit de Human design en via de zandbaksessies. Deze geven veel inzicht in je zielsmissie en je verlanges.
Als je voelt weet je wat voor jou de waarheid is. Zorg dat je aan de goede kant staat van onze toekomstige geschiedenis.
Meewerken is voor mij geen optie. Ik blijf staan voor mijn waarheid. Zelfs na alles wat er gebeurt is met mijn man.

Mijn grens is vorig jaar al bereikt nadat de “tijdelijke” spoedwet is aangenomen, die inmiddels al een paar keer is verlengd. Met betrekking tot wel of geen QR. Je bent yogadocent / coach en geen politieagent. Als ik een studio zou hebben zou ik er niet aan meedoen en al helemaal niet ten opzichte van mijn leerlingen die vorig jaar hebben doorbetaald in lockdown om mij te steunen. M.i. kun je die niet laten vallen. Maar dat is mijn mening. Wat er ook gebeurt, het gaat om jouw innerlijke kompas. Dat klopt. En als we hier aan meedoen dan is het einde zoek. Wanneer is voor jou of voor de mensen in je omgeving de grens bereikt?
Ik moet zeggen dat ik het soms echt heel lastig vindt en frustrerend dat nog niet iedereen het ziet. En aan de andere kant weet ik dat iedereen zijn/haar eigen proces loopt. Ik mag dat loslaten.
Het fijne is wel dat hoe gekker ze de maatregelen maken hoe meer mensen zich bewust worden dat het niet klopt. Het aantal demonstranten die de straat op gaan groeit ook nog steeds.

Wat ik in onderstaande mail schrijf is dat ik me toen lamgeslagen voelde. Ik had zoveel gedaan om mijn volgers te ondersteunen om staande te blijven en dan toch komen ze weer met maatregelen en voel je je ongehoord. Dat heb ik nu niet. Ondanks mijn situatie voel ik me sterker dan ooit. En ik was er op voorbereid. Ik en met mij vele anderen wisten wat er zou komen. Al maakt het niet minder verdrietig als het uiteindelijk toch bevestigt wordt.
Ook schreef ik vorig jaar over een medicijn wat werkt maar niet gebruikt mocht worden. Dit is nu nog steeds. Ik heb toen mijn man op de IC lag meerdere keren gevraagd aan verpleegsters en 3 verschillende artsen of ze het wilde geven. Zelfs toen ze aangaven dat ze met de rug tegen de muur stonden wilden ze het niet geven. Het stond niet in het protocol en hij zou er leverschade van kunnen oplopen. De keuze was tussen dood of leverschade met een medicijn wat al 60 jaar bestaat en onschuldig is maar wel werkt tegen C. Maar ze gaven het niet. Ondanks de onderzoeksuitslagen die ik liet zien onder 80.000 mensen. Heel frustrerend. Om maar niet te spreken over de mondkapjes waar al vele discussies over geweest zijn.
Ik schreef destijds ook over het feit dat er met geen woord gerept is over gezondheid, beweging en gezonde voeding. Dat is nu nog steeds niet. Er is geen geld uitgetrokken voor de zorg maar wel 1.6 miljard voor een testmaatschappij en er worden 5000 BOA’s opgeleidt. Ook hieraan zie je dat we richting een controle maatschappij gaan en dit niets met de volksgezondheid te maken heeft.

Hierbij schuingedrukt nogmaals mijn mail met tips van vorig jaar. 
“Er was weer een nieuwe persconferentie. Tja wat te doen? Heel eerlijk? Ik weet het ook even niet meer. Ik voel me lamgeslagen en verdrietig.

In het voorjaar wilde ik dat zoveel mogelijk yogadocenten de boel draaiende konden houden en leerlingen in beweging bleven en zouden werken aan hun immuunsysteem.
Dit doormiddel van veel pauwertalks over hoe je live online les kan geven, extra verdienmodellen, een zomerplan, ondernemen in de nieuwe wereld en nog zoveel meer.
Als yogadocent weet je als geen ander hoe belangrijk onze adem is. Je krijgt de adem, de levensenergie, het leven, bij je geboorte als cadeau en je geeft het cadeautje weer af als je komt te overlijden. In de tussentijd leef je.
Gelukkig zijn we als yogadocenten hiervan bewust en zijn we dienstverlenend naar onze leerlingen.
Mijn kernwaarden zijn vrijheid, verbinding en eerlijkheid.
Alles wat er nu speelt is alles behalve dat.  Er is geen vrijheid meer. De adem, het leven wordt ons ontnomen door een kapje. Er is geen verbinding meer en het gaat niet eerlijk.
Ik heb respect voor iedereen en ga uit van het goede van de mens. Iedereen of deze nu “voor” of ’tegen” de maatregelen zijn willen het beste voor de ander. Er is geen “zij” en “wij”. We zitten allemaal in dezelfde storm maar op een andere boot. Het belangrijkste is dat we onze energie hoog houden door yoga en meditatie te doen en ons gezonde verstand gebruiken.
We zitten in de great awakening. We hebben er voor gekozen om op dit moment te leven en om de kennis op te doen die we nu hebben. Deze kennis mogen we delen. Wat een transformatie is er gaande. Onlangs sprak ik in mijn podcast met Jan Bommerez, hij woont in CaliforniëHij weet veel over de kracht van het loslaten, transformaties en trauma’s.
Ik heb al zo vaker gezegd we zijn niet voor niets met zoveel yogadocenten, masseurs, healer, therapeuten en coaches. We zijn nu meer nodig dan ooit. Dus houd vol.
Ken je de parabel van de kikker?
Stop een kikker in heet water en hij gaat meteen dood. Stop je een kikker in koud water, en breng je het water aan de kook dan zal hij dit niet merken. De parabel klopt waarschijnlijk niet want ik denk dat de kikker ook uit een koud water pan springt ;-).  Maar de kern van de boodschap is dat we pas gaan veranderen als het pijn doet. Is dit snel, dan reageren we. Gaat dit heel langzaam en subtiel, dan merken we het niet en worden we vaak onderdeel van het systeem. Zo ervaar ik het nu ook. 
Ik vind het verschrikkelijk voor alle ondernemers. Maar ook voor jou als yogadocent die hard gewerkt heeft voor een bestaan en die nu geconfronteerd wordt met kleine groepjes, leerlingen die op het laatste moment afmelden ivm een verkoudheid of doordat ze in aanraking zijn geweest met iemand.
Meten is weten en over de cijfer valt niet te twisten. Ik neem het virus serieus. Heb familie in Brabant wonen en weet hoe heftig het in maart/april was. De maatregelen die destijds getroffen werden waren goed want niemand wist wat ons te wachten stond. Maar met alle kennis die er nu (okt 2020) is en die je op allerlei officiële websites kunt vinden. Ben ik verbaasd over het verplicht stellen van een niet werkend mondkapje, het feit dat een bewezen goedwerkend medicijn gewoon 7 maanden lang verboden wordt en weggezet als kwakzalverij, dat we alleen maar veilig zijn al we een vaccin hebben en dat de corona spoedwet sinds gisteren is aangenomen waardoor de 1.5 meter nu is vastgelegd en nog vele andere zaken.
Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma
Afgelopen week las ik een interessant artikel van Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma. 
Enkele zaken uit dit artikel zijn:
‘Virussen hebben in de loop van de evolutie diverse strategieën ontwikkeld, om te reizen en om binnen te kunnen dringen in hun gastheren. Elke virussoort is gespecialiseerd in tenminste één van die strategieën.
Op grond daarvan kun je alle virussen die er zijn indelen in drie verschillende hoofdgroepen.’
– ‘Opportunisten’: zij dringen het lichaam binnen via een beschadiging zoals een wondje of een bloedtransfusie (denk aan het AIDS virus);

– ‘Overlevers’: zij volgen de weg van het voedsel (denk aan diarreevirussen);

– ‘Vliegers’: zij liften mee met de lucht die ingeademd wordt (denk aan griepvirussen en corona).”

Hij legt uit wat je het best kunt doen en sluit af met het volgende.
“Ik praat hier over de befaamde ‘groepsimmuniteit’. Je hebt als gemeenschap even de tijd nodig om groepsimmuniteit op te bouwen. Jonge, vitale mensen hebben in de regel niet of nauwelijks last van corona. Het blijft bij hen vrijwel altijd bij een beetje snotteren. In Nederland is het gevoel voor saamhorigheid groot, en de zorg om ouderen is prachtig. Een mooie daarbij passende leus zou kunnen zijn: ‘Zorg goed voor je oma: zorg dat je corona hebt gehad.’ Hoe meer jonge, vitale mensen kennis hebben gemaakt met het coronavirus en het virus staande hebben gehouden bij de voordeur, oftewel: immuun zijn geworden voor corona, hoe gunstiger dat is voor onze medemensen met een zeer zwakke afweer.”

Er is in al die tijd met geen woord gerept over het feit dat mensen zelf verantwoordelijkheid mogen nemen voor hun eigen gezondheid zoals gezonde voeding, beweging, positieve energie, ontspanning en genieten van de mensen die je lief zijn.

Is het dan aan mij om mijn mening te verkondigen? Nee.
Maar zwijgen of wegkijken kan ik ook niet want druist in tegen al mijn kernwaardes.
Op mijn persoonlijke tijdlijn heb ik veel gedeeld. Hierdoor krijg ik positieve maar ook negatieve reacties.

Tijdens de 2e wereld oorlog waren de mensen die de regels opvolgden goed. Ze mochten anderen verraden. De mensen die hielpen met onderduiken gingen tegen de wet in en waren fout tijdens de oorlog.
Na de oorlog was dit omgedraaid. Natuurlijk is het “vreemd” om de situatie waar we nu in zitten te vergelijken met de 2e wereld oorlog. Maar Ouderen die de oorlog hebben meegemaakt geven aan dat de situatie nu erger is. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat je nu wel je buurman of buurvrouw mag verraden en dat je dan een goede burger bent terwijl Willem Alexander toch duidelijk op 4 mei heeft gezegd dat we niet moeten wegkijken, niet normaal moeten maken wat niet normaal is.
Je hoeft het niet met me eens te zijn, we leven nu nog in een vrij land van meningsuiting al is er wel al heel veel censuur.
Ik maak me zorgen en jij waarschijnlijk ook. Ook al ben je het niet met me eens dan respecteer ik dat want ik weet dat ook jij het beste voor hebt met iedereen en anderen wilt helpen met hun gezondheid.
Als je je wilt afmelden voor mijn mail omdat ik deze mening heb dan is dit prima. Even goede vrienden. Dank je wel dat je op mijn mailinglijst stond. Ik wens je heel veel moed, licht en liefde. Namasté.
Als je bij me blijft dan vind ik dit fijn. Dank je wel want het is echt lastig om een mail als deze te schrijven qua inhoud.
Iemand gaf aan dat het stom was dat ik zulk soort dingen deelde op social media want dat zou me klanten kosten. Maar zoals ik altijd aangeef “jij bent je bedrijf” en als je voor mij kiest dan krijg je mij, mijn energie, online ondernemers ervaring en over Human Design en krijg je mijn kanaal van power (34-57), mijn intuïtief weten en mijn kanaal van ‘Brain Wave’ (57-20), ideeën erbij.
Zo leuk om mezelf op deze manier beter te leren kennen en te herleiden hoe het komt dat ik ben wie ik ben. En ik kan niet anders dan dit delen omdat ik niet wil zwijgen en ik later mijn kinderen recht in de ogen wil aankijken en zeggen dat ik er alles aan gedaan heb wat op dat moment in mijn macht lag, aan de hand van de informatie die ik destijds had. En op deze manier trek ik ook de mensen aan die bij mij passen.
Ik wil me niet laten leiden door angst. Het is belangrijk dat jij dit ook niet doet en als een baken van rust bent en blijft voor je leerlingen om hen door deze situtie heen te loodsen. Te wijzen op zelfzorg, ondersteuning van hun immunnsysteem, de juiste mineralen en vitamines hoe ze om kunnen gaan met alle (collectieve) emoties. Zorg goed voor jezelf zodat je er ook voor hen kunt zijn. Ik haal zelf veel positieve energie uit de video’s van Lorie Ladd en natuurlijk van mijn vriendin Ira Nagel. Luister hier een podcast van Ira over de shift van de aarde uit april.
Want niet alleen wij, ook de aarde zit in een shift. We gaan van 3D naar 5D. Eerst moet er chaos komen voordat het beter wordt. Dus houd vertrouwen.
Waar ik zelf nu behoefte aan heb is gelijkgestemden om me heen waarin we elkaar steunen.

Dit heb ik gelukkig met alle docenten die de afgelopen jaren zijn ingestapt in mijn trainingen. Ik heb een eigen netwerk gecreëerd met prachtige pauwervrouwen en enkele pauwermannen die staan voor hun eigen waarheid, gezondheid en welbevinden van hun leerlingen. Het is een feest om samen met ze te werken, mee te denken met hun bedrijf zodat mijn ideeën mogen stromen. Te zien dat ze groeien in het ondernemerschap en staan voor zichzelf, groeien in wat ze zichzelf waard vinden en hun product/dienst op waarde inschatten.
Met betrekking tot de maatregelen heb ik het volgende:
Een pdf van de rijksoverheid site met hierin een “verklaring mondkapjesplicht”. Deze is voor jezelf of voor je leerlingen die het nodig hebben.
Juridische toolkit:
Ik heb een tijdje geleden in de ‘Business Yogi’s’ Facebookgroep een video gedeeld waarin helder en goed uitgelegd wordt dat jij je voorwaarden bepaalt in jouw studio/winkel en horeca gelegenheid.

In deze video zeggen ze namens juristen:
( de video is helaas niet meer beschikbaar, zoals zoveel dingen)

– De openbare weg is van iedereen
– Iedereen is vrij tot ondernemen
– Via hun toolkit bepaal jij in jouw bedrijf/zaak dat iedereen die binnen komt zaken doet op jouw voorwaarden, je hebt het recht in je eigen zaak om je eigen voorwaarden te stellen.
Als de regel dus weer wordt dat je moet sluiten vanuit de overheid, dan kun je aantonen dat dit niet zo is. Jij bepaalt de regels van jouw bedrijf en hebt een overeenkomst met je klanten en dus niet met een evt BOA die vertelt dat je gesloten moet zijn.
Ze bieden een toolkit aan. Deze is gemaakt door allerlei juristen. Ik heb de toolkit ook gekocht.
Het is geen burgelijke ongehoorzaamheid, blijkbaar sta je volledig in je recht. Ik vind het een interessante video. Je kunt die toolkit aanvragen via hun site. https://www.veilig.nu/

Wil je een bedrijf zijn zonder mondkapjesplicht?
Ik zag van de week een site waar je als masseur, kapper, dierenarts, supermarkt kan aangeven dat mensen bij jou binnen mogen komen zonder mondkapje.
Heerlijk. Ik ben van mening dat yoga, ademhaling en mondkapjes niet samen gaat.
Dus mocht jij er ook zo over denken, dan is het goed om je aan te melden op deze soort marktplaats website. https://ademvrijbijmij.nl/  “

(Extra informatie nu: Ik heb Olaf geinterviewd in mijn podcast 129 en hem ook geholpen met zijn social media plan voor keuzevrijbijmij. Hier kun je je ook bij aansluiten. )

Volgen op telegram:
Ivm veel censuur op Facebook heb ik een telegram account aangemaakt. Je kunt me daar ook volgen. Dit is het account. https://t.me/deyogabusinesscoach

Wat kun je nu doen?
Het blijft lastig omdat ook alle leerlingen er anders in staan. Uiteindelijk ben jij de leider van jouw bedrijf en niet de lijder. Doe wat goed voelt voor jou. Er zullen mensen gaan en er zullen andere mensen voor in de plaats komen. Alles is goed. Ga aarden, mediteer en voel wat past voor jou in jouw situatie en hoe jij het graag wil en handel daarnaar.
Ik blijf iedere keer zoeken naar de mazen in de wet. Net als met de avondklok ben ik vorig jaar gewoon buiten geweest. In een auto ben je niet in de openlucht dus niet strafbaar. En je mag een eenmans demonstratie voeren tegen de avondklok, deze hoef je niet aan te vragen bij de burgemeester dus kunnen ze ook niets doen. Onderzoek altijd wat mogelijk is.

Wat kun je doen mbt je lessen?
* Een cursus of opleiding mag wel. Je lessen zijn dan vanaf nu een cursus en/of training.
* Als je een besloten vereniging bent met lidmaatschap dan zijn ook alleen leden welkom. En hoef je dus geen Boa’s binnen te laten. Zij hebben geen lidmaatschap.
* Als je bij de KVK aangeeft dat je ook levensbeschouwing geeft dan mag je ook bij elkaar komen. Net als in de kerk. Je hebt op dit moment ook privé kerken. Diverse gezinnen die op deze manier bij elkaar komen.
Hierdoor blijf je doorgaan met jouw kennis delen om de ander te helpen en begeleiden in dit proces. Houd je je aan de wet en laveer je tussen de maatregelen door.
* Je kunt uiteraard weer online live lessen geven.
* Of een online programma maken op je eigen online platform/leeromgeving en je op deze manier verdiepen in het online ondernemerschap, want wat ik al eerder mailde, er zullen nog meer lockdowns gaan komen. Ook de klimaat lockdowns.

Hoe volgend jaar verder?
We hebben nu nog een aantal weken voordat het nieuwe jaar start. Fijn om dit jaar goed af te sluiten en na te denken over het komende jaar.
Dinsdagochtend 30 november geef ik een online workshop Plan je succesvolste jaar.
Deze is via Zoom te volgen en mocht je er niet live bij kunnen zijn krijg je de opname.
Je krijgt vooraf huiswerk van mij zodat je heel gedegen aan de slag gaat op deze ochtend. We gaan aan de hand van een ebook met reflectievragen kijken naar het afgelopen jaar en maken een planning voor het nieuwe jaar. Je hebt je doelen helder. Weet waar je aan wil werken om aan het gewenste resultaat zoals aantal leerlingen, lessen, omzet en winst te komen zodat je je planning voor 2022 klaar hebt.
Samen met mij en andere deelnemers ga je werken aan jouw jaarplan.
Dit is de aanmeldlink
Omdat ik as zaterdag jarig ben en 50 wordt heb ik een speciale actie.
Je ontvangt naast de training (59 excl BTW) de Jaarkalender voor 2020 (10) , 14 pauwerquote ansichtkaarten (21) en verzendkosten (7,35) totaal voor 109,74 incl btw nu voor totaal 50 excl btw.

Andere toffe verjaardag combi deals
Ik heb ook nog vele andere toffe combideals voor mijn 50e verjaardag. Deze zijn geldig tot en met zaterdag 6 november 23:59Zoals online programma’s, het pauwervrouwencarddeck, zilveren oorbellen uit Bali, Human Design uitleg en de Blauwprint zandbak workshop.

Check de pagina van mijn vorige blogartikel met alle deals voor als je jezelf wilt verwennen met een leuk cadeau of als je iets orgineels zoekt voor je dierbaren voor de aankomende feestdagen?

Hou je taai en ik wens je veel licht, liefde en wijsheid.
Zorg goed voor elkaar, we hebben elkaar allemaal nodig.

Namaste,

PS: De SARA verjaardagsdeals vind je allemaal op één pagina. Deze zijn geldig tot en met 6 november. Leuk als cadeau met de feestdagen!

Hier vind je me op GAB, MeWe, TELEGRAM , INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!