Nieuwe maatregelen wat nu?

You are here: Home / Blog / Nieuwe maatregelen wat nu?

Nieuwe maatregelen wat nu?

15 oktober 2020

Gisteren stuurde ik een mail aan de mensen op mijn mailinglijst van De Yoga Business Coach. Dit naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de persconferentie van afgelopen dinsdag. Gelukkig kreeg ik vele positieve reacties, ze waren blij met mijn openheid en vonden me heel moedig.  Dat deed me goed. Ik vond het wel heel lastig om deze mail te schrijven. Ik deel al een tijdje hoe ik denk over de situatie op mijn privé tijdlijn en wilde dit gescheiden houden. Maar het lukt me niet en vandaar onderstaande mail in dit blogartikel.

“Tja wat te doen? Heel eerlijk? Ik weet het ook even niet meer. Ik voel me lamgeslagen en verdrietig.
In het voorjaar wilde ik dat zoveel mogelijk yogadocenten de boel draaiende konden houden en leerlingen in beweging bleven en zouden werken aan hun immuunsysteem.
Dit doormiddel van veel pauwertalks over hoe je live online les kan geven, extra verdienmodellen, een zomerplan en nog zoveel meer.
Als yogadocent weet je als geen ander hoe belangrijk onze adem is. Je krijgt de adem, de levensenergie, het leven, bij je geboorte als cadeau en je geeft het cadeautje weer af als je komt te overlijden. In de tussentijd leef je.
Gelukkig zijn we als yogadocenten hiervan bewust en zijn we dienstverlenend naar onze leerlingen.
En mag je nu les geven aan 4 of aan 30. Je ziet het in deze link.
Zoals ik het nu lees voor yoga 30 personen binnen met 1.5 meter en 4 buiten. Dit is om buiten samenscholing tegen te gaan maar met het oog op buitenlessen heel vreemd. Ik vind het niet duidelijk. Zoals zoveel zaken niet duidelijk zijn.
Als yogadocent wilde ik graag zoveel mogelijk leerlingen bereiken.
Dit was gelukt. Naast mijn studio leerlingen hebben meer dan 3500 leerlingen over de hele wereld mee gedaan met mijn gratis programma’s en honderden met mijn betaalde online programma’s. In 2016 begon ik als Yoga Business Coach omdat ik weet dat niet iedere leerling mijn leerling is. Op deze manier kon ik yogadocenten ondersteunen met het bouwen aan hun studio en het maken van een online yoga/coach programma. Zodat ik indirect meer leerlingen mag “aanraken”.
Mijn kernwaarden zijn vrijheid, verbinding en eerlijkheid.
Alles wat er nu speelt is alles behalve dat.  Er is geen vrijheid meer. De adem, het leven wordt ons ontnomen door een kapje. Er is geen verbinding meer en het gaat niet eerlijk.
Ik heb respect voor iedereen en ga uit van het goede van de mens. Iedereen of deze nu “voor” of ’tegen” de maatregelen zijn willen het beste voor de ander. Er is geen “zij” en “wij”. We zitten allemaal in dezelfde storm maar op een andere boot. Het belangrijkste is dat we onze energie hoog houden door yoga en meditatie te doen en ons gezonde verstand gebruiken.
We zitten in de big awakening. We hebben er voor gekozen om op dit moment te leven en om de kennis op te doen die we nu hebben. Deze kennis mogen we delen. Wat een transformatie is er gaande. Onlangs sprak ik in mijn podcast met Jan Bommerez, hij woont in CaliforniëHij weet veel over de kracht van het loslaten, transformaties en trauma’s.
Ik heb al zo vaker gezegd we zijn niet voor niets met zoveel yogadocenten, masseurs, healer, therapeuten en coaches. We zijn nu meer nodig dan ooit. Dus houd vol.
Ken je de parabel van de kikker?
Stop een kikker en heet water en hij gaat meteen dood. Stop je een kikker in koud water, en breng je het water aan de kook dan zal hij dit niet merken. De parabel klopt waarschijnlijk niet want ik denk dat de kikker ook uit een koud water pan springt ;-).  Maar de kern van de boodschap is dat we pas gaan veranderen als het pijn doet. Is dit snel, dan reageren we. Gaat dit heel langzaam en subtiel, dan merken we het niet en worden we vaak onderdeel van het systeem. Zo ervaar ik het nu ook.
Ik vind het verschrikkelijk voor alle ondernemers. Maar ook voor jou als yogadocent die hard gewerkt heeft voor een bestaan en die nu geconfronteerd wordt met kleine groepjes, leerlingen die op het laatste moment afmelden ivm een verkoudheid of doordat ze in aanraking zijn geweest met iemand.
Meten is weten en over de cijfer valt niet te twisten. Ik neem het virus serieus. Heb familie in Brabant wonen en weet hoe heftig het in maart/april was. De maatregelen die destijds getroffen werden waren goed want niemand wist wat ons te wachten stond. Maar met alle kennis die er nu is en die je op allerlei officiële websites kunt vinden. Ben ik verbaasd over het verplicht stellen van een niet werkend mondkapje, het feit dat een bewezen goedwerkend medicijn gewoon 7 maanden lang verboden wordt en weggezet als kwakzalverij, dat we alleen maar veilig zijn al we een vaccin hebben en dat de corona spoedwet sinds gisteren is aangenomen waardoor de 1.5 meter nu is vastgelegd en nog vele andere zaken.
Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma
Afgelopen week las ik een interessant artikel van Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma.
Enkele zaken uit dit artikel zijn:
‘Virussen hebben in de loop van de evolutie diverse strategieën ontwikkeld, om te reizen en om binnen te kunnen dringen in hun gastheren. Elke virussoort is gespecialiseerd in tenminste één van die strategieën.
Op grond daarvan kun je alle virussen die er zijn indelen in drie verschillende hoofdgroepen.’
– ‘Opportunisten’: zij dringen het lichaam binnen via een beschadiging zoals een wondje of een bloedtransfusie (denk aan het AIDS virus);– ‘Overlevers’: zij volgen de weg van het voedsel (denk aan diarreevirussen);– ‘Vliegers’: zij liften mee met de lucht die ingeademd wordt (denk aan griepvirussen en corona).”
Hij legt uit wat je het best kunt doen en sluit af met het volgende.
“Ik praat hier over de befaamde ‘groepsimmuniteit’. Je hebt als gemeenschap even de tijd nodig om groepsimmuniteit op te bouwen. Jonge, vitale mensen hebben in de regel niet of nauwelijks last van corona. Het blijft bij hen vrijwel altijd bij een beetje snotteren. In Nederland is het gevoel voor saamhorigheid groot, en de zorg om ouderen is prachtig. Een mooie daarbij passende leus zou kunnen zijn: ‘Zorg goed voor je oma: zorg dat je corona hebt gehad.’ Hoe meer jonge, vitale mensen kennis hebben gemaakt met het coronavirus en het virus staande hebben gehouden bij de voordeur, oftewel: immuun zijn geworden voor corona, hoe gunstiger dat is voor onze medemensen met een zeer zwakke afweer.”

Er is in al die tijd met geen woord gerept over het feit dat mensen zelf verantwoordelijkheid mogen nemen voor hun eigen gezondheid zoals gezonde voeding, beweging, positieve energie, ontspanning en genieten van de mensen die je lief zijn.

Is het dan aan mij om mijn mening te verkondigen? Nee.
Maar zwijgen of wegkijken kan ik ook niet want druist in tegen al mijn kernwaardes.
Op mijn persoonlijke tijdlijn heb ik veel gedeeld. Hierdoor krijg ik positieve maar ook negatieve reacties.

Tijdens de 2e wereld oorlog waren de mensen die de regels opvolgden goed bezig. Ze mochten anderen verraden.
De mensen die hielpen met onderduiken gingen tegen de wet in en waren fout tijdens de oorlog.
Na de oorlog was dit omgedraaid. Natuurlijk is het “vreemd” om de situatie waar we nu in zitten te vergelijken met de 2e wereld oorlog. Maar Ouderen die de oorlog hebben meegemaakt geven aan dat de situatie nu erger is. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat je nu wel je buurman of buurvrouw mag verraden en dat je dan een goede burger bent terwijl Willem Alexander toch duidelijk op 4 mei heeft gezegd dat we niet normaal moeten maken wat niet normaal is.
Je hoeft het niet met me eens te zijn, we leven nu nog in een vrij land van meningsuiting al is er wel al heel veel censuur.
Ik maak me zorgen en jij waarschijnlijk ook. Ook al ben je het niet met me eens dan respecteer ik dat want ik weet dat ook jij het beste voor hebt met iedereen en anderen wilt helpen met hun gezondheid.
Als je je wilt afmelden voor mijn mail omdat ik deze mening heb dan is dit prima. Even goede vrienden. Dit kan via deze link.  Dank je wel dat je op mijn mailinglijst stond. Ik wens je heel veel moed, licht en liefde. Namasté.
Als je bij me blijft dan vind ik dit fijn. Dank je wel want het is echt lastig om een mail als deze te schrijven qua inhoud.
Iemand gaf aan dat het stom was dat ik zulk soort dingen deelde op social media want dat zou me klanten kosten. Maar zoals ik altijd aangeef “jij bent je bedrijf” en als je voor mij kiest dan krijg je mij, mijn energie, online ondernemers ervaring en sinds kort weet ik meer over Human Design en krijg je mijn kanaal van power (34-57), mijn intuïtief weten en mijn kanaal van ‘Brain Wave’ (57-20), ideeën erbij.
Zo leuk om mezelf op deze manier beter te leren kennen en te herleiden hoe het komt dat ik ben wie ik ben. En ik kan niet anders dan dit delen omdat ik niet wil zwijgen en ik later mijn kinderen recht in de ogen wil aankijken en zeggen dat ik er alles aan gedaan heb wat op dat moment in mijn macht lag.
Ik wil me niet laten leiden door angst. Het is belangrijk dat jij dit ook niet doet en als een baken van rust bent en blijft voor je leerlingen om hen door deze situtie heen te loodsen. Te wijzen op zelfzorg, ondersteuning van hun immunnsysteem, de juiste mineralen en vitamines hoe ze om kunnen gaan met alle (collectieve) emoties. Zorg goed voor jezelf zodat je er ook voor hen kunt zijn. Ik haal zelf veel positieve energie uit de video’s van Lorie Ladd en natuurlijk van mijn vriendin Ira Nagel. Luister hier een podcast van Ira over de shift van de aarde uit april.
Want niet alleen wij ook de aarde zit in een shift. We gaan van 3D naar 5D. Eerst moet er chaos komen voordat het beter wordt. Dus houd vertrouwen.Waar ik zelf nu behoefte aan heb is gelijkgestemden om me heen waarin we elkaar steunen.
Dit heb ik gelukkig met alle docenten die de afgelopen jaren zijn ingestapt in mijn trainingen. Ik heb een eigen netwerk gecreëerd met prachtige pauwervrouwen en enkele pauwermannen die staan voor hun eigen waarheid, gezondheid en welbevinden van hun leerlingen. Het is een feest om samen met ze te werken, mee te denken met hun bedrijf zodat mijn ideeën mogen stromen. Te zien dat ze groeien in het ondernemerschap en staan voor zichzelf, groeien in wat ze zichzelf waard vinden en hun product/dienst op waarde inschatten.
Wat nu te doen?
Les blijven geven aan kleine groepjes, ondertussen live streamen, buiten onder een afdak lesgeven. het is allemaal mogelijk maar is het leuk? Geeft het plezier? Bereik je de mensen die je graag wilt bereiken? Plezier is het belangrijkste voor jezelf.
Ik gaf in maart/april al aan dat online de toekomst is. De toekomst is NU. Een live streamen voor een live online les geven blijft uurtje factuurtje. Helemaal nu meerdere docenten dit doen. Allemaal op dezelfde manier. Hoe zorg je nu dat je opvalt en passief inkomen genereert? Een doelgroep bepaalt, eenmalig iets maakt, weet hoe je het het beste aan je leerlingen kan komen en dit verkoopt? Dat is waar ik je bij kan helpen.
Dit zijn allemaal in mijn online training ‘Van Yogadocent Naar Online Yogadocent’ waar je ieder moment in kunt stappen. Mocht je eerder getwijfeld hebben en wil je toch instappen? Ik heb gisterenavond besloten dat ik een speciaal aanbod van fantastische bonussen geef tot en met zondagavond 18 oktober.
Stuur een mail als je wilt weten wat dit speciale aanbod is.
Hou je taai en ik wens je veel licht, liefde en wijsheid.”

Namasté,

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!