Ik zie me nog liggen met een gebroken schouderblad op de bank.

You are here: Home / Blog / Ik zie me nog liggen met een gebroken schouderblad op de bank.

Ik zie me nog liggen met een gebroken schouderblad op de bank.

14 december 2019

Ik zie me nog zo liggen op de bank in juni 2015. Ik was van de trap gevallen en had mijn Schouderblad gebroken.
Ik was druk met mijn yogaschool “De Yogaboerderij”, voorbereidingen voor een yogacruise in september en had net alle rapporten geschreven voor de kleuters in mijn groep. Door één val van de trap stond alles ineens stil.
Ik kon niet zelfstandig zitten, liggen of staan. Het duurde ruim zes weken voor ik mezelf weer kon wassen, afdrogen en aankleden.
Dit was een grote les in loslaten. De lessen werden overgenomen door andere yogadocenten, die ik alleen kende via Facebook, in mijn studio met “mijn” leerlingen.

Op dat moment kwam via een challenge Simone op mijn pad. Ze vertelde dat ze me kon helpen met het maken van een online programma.
Ik vond het heel spannend maar voelde echt een “JAAA dit moet ik doen!”
Dit gevoel had ik eerder gehad toen ik ontslag nam baan bij een grote verzekeringsmaatschappij in Nijmegen. Ondanks dat ik nog geen baan had in Turkije riep het land me en mijn gevoel was zo sterk dat ik er heen ben gegaan. En ook nu had ik datzelfde sterke gevoel.
Ik kreeg tekens door dat dit een juiste beslissing zou zijn en ik zei tegen mijn man: “Dit moet ik doen, ik voel het, en het gaat me heel veel brengen.” Ik had een intake met Simone en het voelde heel goed.
Ze werd mijn businesscoach en hielp me met het maken van een online programma.
Ik sloeg de nieuwe weg van online ondernemen in. Spannend maar ook heel gaaf!
Het was fijn dat er iemand met me meekeek en mij hielp bij moeilijke beslissingen.
Zodat ik van zelfstandige een echte ondernemer kon worden door onder andere ook online te ondernemen.
Te investeren in mezelf.
Te groeien in zelfvertrouwen.
Voor het eerst video’s maken, een eerste chakra challenge met 1780 deelnemers uit landen zoals Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Noorwegen, China, Turkije, Amerika en Vietnam. Er waren wat opstartproblemen van mailtjes die niet aankwamen, geluid wat niet helder op de video etc. Maar iedere keer gingen we verder qua ontwikkeling en kwam daar mijn eerste webinar met knikkende knieën. Daarna 63 deelnemers die meededen met mijn 1ste lancering van het 7 weken chakra yoga programma. Jeetje wat was ik trots op mezelf! In een half jaar tijd had ik dit allemaal neergezet.

Van het een kwam het ander en ik kreeg allemaal mailtjes en vragen van collega yogadocenten, maar ook coaches en therapeuten. Zelfs ondernemers die ik ooit heb ontmoet tijdens een vakantie wilde weten waar ik mijn website had gemaakt, waar vind je een videograaf, wat voor mailsysteem heb jij, wat kost het, van wie heb je het geleerd.
Ik besloot om spirituele ondernemers te gaan helpen en in februari 2016 vertelde ik de directeur, van de basisschool waar ik werkte, dat ik zou stoppen in de zomervakantie. Ik wilde graag voor de kinderen het schooljaar netjes afronden. Maar in april 2016 kreeg ineens hele raar symptomen. Achteraf bleek dit te komen van een virus in mijn longen. Ik kreeg medicijnen en wist niet hoe lang dit zou gaan duren. De directeur stelde voor, omdat ik mijn ontslagbrief nog niet had geschreven, om nog in dienst te blijven, totdat ik meer zekerheid had over mijn gezondheid. Super fijn!

Maar in september kwamen er twee prachtige vrouwen in mijn leven die graag met mij een traject aan wilden gaan. Ik was bij een event en daar was een spreker die vertelde dat het belangrijk is om te kiezen. Want zei hij “kiezen is kiespijn, maar als je niet kiest wordt er voor jou gekozen”. Tijdens dit event besloot ik mijn doelgroep van spirituele ondernemers te specificeren naar yogadocenten, een kleinere doelgroep maar dit voelde ook nu weer beter en past veel beter bj mij. Ik begrijp de worstelingen en de vragen waar deze doelgroep mee te maken krijgt.
Kan dit samen yoga/spiritualiteit en geld vragen voor iets wat je leuk vindt om te doen?
Wie zit er op mij te wachten?
Kan ik het wel?
Ben ik goed genoeg?
Ik heb ook intake gesprekken gehad met vrouwen waar ik geen klik mee had. Deze trajecten gingen daardoor niet door. Ik was van mening dat er wel een klik moet zijn anders gaat het niet werken, vooral niet  omdat we in een traject intensief samenwerken.
En toen kwam het besef dat de twee vrouwen die ik op dat moment al begeleidde ook affiniteit hebben met yoga. Een vrouw heeft een yogaschool in Groningen en de ander ging in 2017 starten met een yogaopleiding en wilde nu al duidelijk hebben hoe ze haar praktijk wilde vormgeven. Dus ik had eigenlijk al twee yogadocenten. Eureka! Alles viel op zijn plek.

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen rust geven, rust in hun hoofd en balans tussen werk en privé. Via de online yogalessen was dit al goed gelukt maar ik kan niet iedereen “bedienen” en iedere leerling vindt zijn eigen leraar. Soms ga je als leerling naar een andere leraar en dat is goed, zo verdiept iedereen zich op zijn yogapad en levensweg. Dit sloot veel beter aan bij mijn missie. Ik hoefde het niet alleen te doen. Als ik yogadocenten zou leren wat ik heb geleerd van mijn business coaches en mijn ervaringen met hen kan delen kunnen zij meer mensen bereiken en is mijn missie geslaagd.
Maar als ik deze missie volledig wilde uitvoeren zou het universum me er ook bij helpen. Ik had het vertrouwen. Ik wist dat ik mijn baan op school nu toch definitief op moest gaan zeggen. Ik moest ruimte maken voor de Yoga Business Coach anders kon dit idee niet slagen.
Mega spannend, en er ging van alles door me heen.
Gaat mijn lichaam het redden?
Kom ik er bovenop?
Lukt het als ik straks geen medicatie heb?
Allerlei vragen en angsten maar ook een groot vertrouwen dat dit is wat me te doen staat.
Ondanks dat ik nog ziek was en iedereen zei dat het niet slim was begrepen mensen mijn beslissing. Ik werd “beter gemeld”, nam ontslag en sprong in het diepe.

Vanaf dat moment ging het in een stroomversnelling;
– de website werd gemaakt,
– de filmpjes en werkboeken van “zakelijk zijn in yoga” werden ontwikkeld met hulp van een marketing expert,
– ik zocht hulp bij mijn administratie want ik groeide als yogaschool ook enorm,
– een strategie expert zette samen met mij de te zetten stappen uit,
– er kwam een 2e  chakra challenge met weer 1750 deelnemers en hierdoor kwam Omroep Flevoland filmen,
– ik kreeg nieuwe deelnemers voor mijn 7 weken chakra yoga programma met deelnemers uit Duistland en België,
– ik ging nu ook betaald internationaal,
– de nieuwsbrieflijst van de yoga business coach groeide met de dag, blogs werden gelezen en gedeeld, mensen gingen    bloggen over mijn “zakelijk zijn in yoga” tips en berichten delen op Facebook,
– ik kwam met een interview in de Digitale Yogi,
– ik werd benaderd door de nieuwe Revu en kwam in hun kersteditie, door Nationale Nederlanden ivm een blog artikel van hen over pensioenen,
– ik kreeg mailtjes, vriendschapsverzoeken via Facebook, instagram en connectie verzoeken via LinkedIn.

Toen kreeg ik in januari vele onverwachte kosten. Bovendien was ik net aangenomen bij een business traject waar slechts 120 ondernemers aan mee mochten doen.
Even kwam daar angst. Ik,had altijd een goed gevulde spaarrekening maar die begon nu langzaam te slinken. Nog steeds genoeg maar minder dan dat ik gewend was.
“Was dit wel de juiste beslissing? Is het de bedoeling dat ik terug ga naar school om les te geven?”
Toen voelde ik heel sterk: ‘Nee dit is mijn missie dit is wat ik te doen heb!’
Ik heb vele banen gehad omdat ik altijd snel alles doorhad en weer wat nieuws wilde leren. Ik heb daardoor veel kennis opgedaan.
Ik besefte dat het goed was dat ik nu angst voelde omdat ik weet dat er yogadocenten zijn die slecht slapen door geld problemen of angst dat ze de huur niet kunnen betalen.
Ik besefte me dat ik door die angst aan te gaan ook beter de angst van toekomstige coachees zou begrijpen en dat dit mijn “les” was. Toen ik gevallen was en mijn schouderblad brak en ik weer langzaam revalideerde ging ik mijn leerlingen van de Yoga Light lessen ook beter begrijpen.

Ik besloot om de twijfels achter me te laten want het was en is de juiste beslissing. Ik voelde het destijds in mijn tenen en anders was het ook niet zo gelopen.
Doordat ik die twee vrouwen hielp tijdens hun traject op hun pad voelde ik aan alles dat ik dit kon en ze hebben zulke mooie dingen bereikt en gaan nog steeds als een speer.
Ik ging weer geloven in mezelf en kreeg weer vertrouwen en het is goed als je even weer terug komt in de angst en even op de proef gesteld wordt om te kijken of ik dit echt wil en wat ik ervoor wil laten. Dit werd beloond door 270 yogadocenten die meededen met de Namasté Challenge waarin yogadocenten leerden om zichtbaarder te worden. Het was echt een fantastische week met gave, bruisende webinars na afloop.

Ik kon alleen maar voelen dat ik het fantastisch zou vinden als meer mensen rust zouden ervaren door yoga. Dit kan ik niet alleen. Maar juist via de hulp van andere yogadocenten. Maar dan is het wel belangrijk dat ze helder hebben wat hun missie is, wat hun drijft, wie hun ideale klant is, wat ze willen verdienen om in hun levensonderhoud te kunnen blijven voorzien en toch hun droomleven te leven met hetgeen wat ze het allerliefste doen, wat hun passie is.
Dat ze zichzelf leren waarderen en zichtbaarder maken zodat er nieuwe leerlingen komen. Want je krijgt altijd de persoon die bij jou past en waar niet alleen de leerling maar ook jij van kan leren op het juiste moment. Zodat we alle kennis die we vergaard hebben ook echt over kunnen brengen aan een groter publiek. Via workshops, festivals, lessen in de studio, buitenlesssen, bedrijfslessen op kantoor of online lessen. Ieder op zijn eigen manier.

Ik ben acht jaar yogadocent en heb een goed lopende yogaschool maar de coaching die ik heb gekregen en de waardevolle Skype gesprekken hebben me in de afgelopen drie jaar veel gebracht;
– meer yogagroepen,
– een geslaagde yogacruise met 14 deelnemers,
– succesvolle challenges,
– ontstaan van webinaryogales,
– diverse online programma’s,
– van” wie zit er op mij te wachten ” tot ”ik kan het”,
– vertrouwen om mijn baan op te zeggen,
– rust en vertrouwen,
– van 0 mailadressen van de yoga business coach naar 422 in een drie maanden,
– 270 deelnemers bij de Namaste Challenge.
Ik wist niet dat het zo waardevol kon zijn om een businesscoach te hebben.
Ik blijf zelf ieder jaar weer investeren in mezelf en mijn yogaschool waardoor ik blijf groeien. Ik leer hierdoor zoveel en dit wil ik graag met je delen.
Ik ben dankbaar voor de mooie groep van yogadocenten die al besloten heeft om mee te doen aan de training Van Bijbaan naar Bedrijf. Ik zal ze begeleiden, opvangen als ze vallen en naast ze lopen op hun ondernemerspad.

Wil jij dit ook? Wil je ook die stap maken in je bedrijf? Je missie uitdragen?
Laten zien wat je in huis hebt, de wereld een stuk mooier, ontspannender en liefdevoller maken. Denk jij “JA dit wil ik ook! Ik wil ook leren hoe ik dit kan doen!”
Kijk dan op mijn site www.deyogabusinesscoach.nl welk traject het beste bij jou past.

Namasté,

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op instagram, LinkedIn, Facebook, youtubeen twitter.

Bron foto kat op de bank: Bron:http://grappige-fotos.blogspot.nl

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!