Nieuw beeldmerk van De Yoga Business Coach

You are here: Home / Blog / Nieuw beeldmerk van De Yoga Business Coach

Nieuw beeldmerk van De Yoga Business Coach

16 januari 2020

Mijn logo van de yoga business coach was afgeleid van het logo van de Yogaboerderij. Dit zodat je destijds kon zien dat het bij elkaar hoorde en van mij. Met mijn nieuwste training in aantocht, vond ik het tijd voor een nieuw beeldmerk/logo. Ik was heel erg gehecht aan mijn yogaboom en vond het ook lastig om te kijken wat bij me past op dit moment.

Volgens Wikipedia is een beeldmerk een beeld dat overeenkomt met het merk. Een woordmerk, een kleine afbeelding, een embleem, een zegel of een mascotte dat symbool staat. Vanaf vandaag is mijn nieuwe beeldmerk een feit! De Yoga Business Coach dankt haar roots aan De Yogaboerderij . Het is daarom een onderdeel van een sierlijke vogel van de boerderij geworden. Het oog van een pauwenveer in een cirkel.

Ik heb voor de letters de kleuren blauw en groen gekozen. Want wie aan een pauw denkt, denkt vaak aan groen of blauw. Groen van het hartchakra, de verbinding met jezelf, je lichaam en geest en met de mensen om je heen. Blauw voor de communicatie, jezelf uiten.

Waarom een pauw?
De pauw staat symbool voor in je kracht staan, voor jezelf opkomen en jezelf laten zien. Zijn wie je werkelijk bent in al jouw facetten. En dit op zo’n manier uitdragen zodat je je eigen persoonlijke ruimte zuiver houdt en bewaakt. Maar ook voor zelfvertrouwen, helderziendheid, gevoeligheid, leiderschap, sierlijkheid, excentriek, kleurrijk, blijdschap, uitstraling en aantrekkelijkheid.

Een pauw leert je om jezelf niet meer te verschuilen achter muren die je in de loop der jaren hebt ontwikkeld. Je mag jezelf nu laten zien in al je pracht.
Als je veilig op de achtergrond blijft is het niet mogelijk voor mensen om je echt te leren kennen en laat je anderen voor jou kiezen en zal het leven je overkomen. Door jezelf te laten zien en trots te zijn als een pauw op wat je doet in het leven zul je de leiding nemen en gaan stralen.


Symbool in meerdere geloven:
– De pauw stamt uit India en staat daar in verband met zijn verenpracht als zonnesymbool.
– Er zijn ook Indiase Goden die afgebeeld zijn met een pauw deze wordt als heilige vogel beschouwt. Zoals Murugan, een man met zes gezichten, rijdend op een blauwe pauw en God Krishna die een fluit bespeelt.
– De veren worden vaak gebruikt bij reinigings- en zuiveringsrituelen.
– De Hindoes zijn ervan overtuigd dat het lichaam van de pauw onvergankelijk is.
– In het volksgeloof geloofde men dat pauwenbloed demonen kon verdrijven.
– De “ogen” op de veren werden uitgelegd als een verwijzing naar de goddelijke alwetendheid. Pauwenvlees gold tot in de moderne tijd als voedsel voor zieken om aan te sterken. Men geloofde dat het vlees van een pauw niet kon bederven.
– Tevens staat de pauw symbool voor onsterfelijkheid, verrijzenis en eeuwig leven, de essentie van de goddelijkheid. En hierdoor ook voor de wederopstanding van Jezus Christus. Het is dan ook extra speciaal omdat de nieuwe training “Van Yogadocent Naar Online Yogadocent” start op 21 april, 1e paasdag de wederopstanding van Jezus Christus.
– De pauw krijgt eigenschappen toegekend waardoor het een fantastisch en krachtig krachtdier is. Door de antennes op zijn hoofd die voorzien zijn van kleine pluizen veertjes is hij rechtstreeks met het universum verbonden. Als de pauw op jouw pad komt, dan heeft dit te maken met het zuiver omgaan van je eigen energie. Als je deze in goede banen leidt is het mogelijk om het grotere geheel te dienen.

Pauwenoog:
Ik vind het ook zo bijzonder, want ik krijg vaak terug te horen dat ik al de kwaliteiten in een ander zag. De kleuren waar zij voor staan. Ik zie de blinde vlek van de docenten die ik mag begeleiden. Dat waar zij goed in zijn en waarvan ze denken dat iedereen dit kan. Vaak zie ik hun missie eerder dan zijzelf. Het pauwenoog lijkt ook op het boze oog uit Turkije wat voor bescherming en geluk staat.


Eigen ruimte:
Wanneer de pauw onraad voelt, zal hij zijn eigen ruimte claimen door de verentooi uit te spreiden en daarmee afstand te creëren tussen hem en wat hem bedreigd. We komen vaak mensen tegen die ons leegzuigen. Die even in jouw aura komen staan, soms echt heel dichtbij, om zich op te laden. Het is dus goed om net als een pauw soms afstand te nemen van deze energievreters.

Klauwen:
De pauw is niet altijd even liefdevol het is ook goed om een grens aan te geven. Tot hier en niet verder. De pauw staat ook bekend als slangen doder. Hiervoor gebruikt hij zijn scherpe klauwen die hij in een gevecht vooruit strekt en niets van zijn aanvaller overlaat. De pauw zal je eraan herinneren om mensen die alleen maar beren op de weg zien, negatief zijn en die bij jou energie komen opnemen, bij je vandaan te houden.  Als je dit merkt is het aan jou om jouw klauwen in te zetten en de ander er vriendelijk op te wijzen dat jij jouw energie niet laat verlagen of om de keuze te maken om afscheid te nemen.

Chakra’s:
Mijn leven als yoga business coach is dankzij mijn online programma “zeven weken chakra yoga” ontstaan. Dus de chakra kleuren mochten niet ontbreken in de pauwenveer.

Cirkel:
De veer zit in een onzichtbare cirkel. Een cirkel is het natuurlijke symbool van de zon en de maan en geeft volmaaktheid, eeuwigheid en verbinding aan.
Een cirkel heeft geen begin- of eindpunt, en staat voor oneindigheid. Tevens voor beweeglijkheid en mobiliteit. Net als een wiel. De ronde vorm van een cirkel wordt geassocieerd met het vrouwelijke en is verbonden aan liefde, energie en kracht.

Trots
Ik ben ook altijd zo trots als een pauw als ik zie dat de deelnemers van mijn online trainingen of trajecten mooie dingen bereiken en succesvol zijn op het gebied waar zij vrolijk van worden. Of dit nu het starten van een yogastudio of body en mind centrum is, het opzeggen van hun baan, schrijven van een boek, spreken in het openbaar, het maken van een online yogaprogramma. Ik ben zo trots als een pauw en ben dankbaar dat ik ze mag begeleiden op hun yoga ondernemerspad.

In dit beeldmerk zit alles waar ik voor sta, mijn liefde voor Turkije, zichtbaar zijn, trots zijn op jezelf en dat je op het juiste moment jouw klauwen en verentooi mag inzetten om meer jezelf te zijn in al je pracht. Vol vertrouwen. En ik wil dat de docenten die ik mag begeleiden gaan staan voor zichzelf zodat hun leerlingen vol verwondering staren naar de verenpracht aan kwaliteiten, gevoeligheid, kleuren en leiderschap doordat ze zichzelf laten zien.

De deelnemers van mijn nieuwste training zullen vanaf 21 april, 1e paasdag, de wederopstanding van Jezus, een nieuw begin gaan starten met iets nieuws. Mijn training “Van Yogadocent Naar Online Yogadocent” maar ook met hun nieuwe toekomst. Zij gaan als eerste kennismaken met mijn nieuwe beeldmerk. Daarna zal het langzaam op mijn vernieuwde website Yoga Business Coach komen en vervolgens krijgt de online training “Van Bijbaan Naar Bedrijf” een make-over. Dus alleen maar leuke dingen op de planning!

Laat me weten wat je van mijn nieuwe logo vindt en mocht je snel willen genieten van mijn nieuwe beeldmerk en vanaf 21 april willen starten met mijn nieuwste online training, check dan de website: VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT

Namasté,


Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

Hier vind je me op instagramyoutubeLinkedIn twitter, en Facebook.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!