106 | Interview met Kim Merema

1 augustus 2020

In deze uitzending, van het podcast kanaal van DE YOGA BUSINESS COACH, interview ik Kim Merema van Blauwprint.

In het najaar van 2011 plopte bij Kim dit Blauwprint-idee op.  Dit n.a.v. de niet transparantie communicatie binnen de instelling waar Kim werkzaam was. Ze voelde dat anders met elkaar communiceren de sleutel was, maar hoe?
In haar werk als speltherapeut zag ze dagelijks dat kinderen over hun belevingswereld speelden. Het is puur en mede door de symboliek kregen ze onbewust inzicht én meerdere scenario’s tot hun beschikking. Daardoor konden ze beter en positiever met zaken, waar ze in hun dagelijkse leven tegenaan liepen, omgaan. Ze kregen er meer grip op. Als volwassenen zijn we dit soms ook kwijtgeraakt. Hoe mooi is het om dit talent weer in beeld te krijgen! Blauwprint werd toen geboren. We mogen meer communiceren met beelden en symbolen. 

Vervolgens is ze met een aantal teams met Blauwprint aan de slag gegaan, dit werd positief ontvangen. Met deze Blauwprintmethodiek werd er op een andere, mildere manier naar het gedrag van de collega gekeken, deze werd positiever geïnterpreteerd nu ook het verhaal achter deze collega duidelijker in beeld kwam. Er ontstond meer begrip en verbinding. Ondertussen ging Kim verder onderzoeken wat Blauwprint nog meer kon betekenen. Na wat testcases is ze vervolgens écht ‘aan de bak’ gegaan en het is Blauwprint gaan groeien.

Eind mei 2017 hakte Kim de knoop door en zei ze na 12,5 jaar haar loondienstbaan op en ging ze met de nodige kennis binnen het (systemisch) coachen fulltime aan de slag met Blauwprint. Een beslissing die haar veel ruimte en vrijheid gaf om zichzelf en deze methodiek verder te ontwikkelen.

Blauwprint biedt nu Blikopenersessies, Zandstormsessies, Teamprints, ‘aan de bak’ trajecten, workshops en cursussen aan. Verder zijn er 2 Blauwprint spellen ontwikkeld. Het Blikopenerkaartspel en de Blikopener Coachkaarten.

Dit alles om inzicht, overzicht, de verbinding en open communicatie te stimuleren. Ze geniet er iedere keer van wanneer ze tijdens een groep of individuele sessie de kwartjes ziet vallen, de kansen en mogelijkheden worden gezien en de focus helder in beeld komt.

Dat positiviteit en lichtheid in beeld komt op momenten dat je het wellicht even niet ziet zitten. Dat mensen stralend de deur uitgaan. Blauwprint als de sleutel tot open communicatie. Met jezelf en de ander.

Meer informatie over Kim en Blauwprint vind je op haar website en social media kanalen.

https://www.blauwprint.com/

Facebook  

Instagram

LinkedIN 

 

Deel deze podcast met jouw socials, dank je wel!

Luister deze podcast direct via:

wil jij ook zakelijk zijn in yoga?

CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!