113 | Interview met Christina Soemarnie Blei­ Amatdoelrasit

16 september 2020

In deze uitzending, van het podcast kanaal van DE YOGA BUSINESS COACH, interview ik Christina Soemarnie Blei­ Amatdoelrasit.

Christina is mijn masseuse en ik ben heel blij met haar.
Ze groeide als kind op in Suriname, waar overal bamboe was.
Ze speelde ermee, ze at de scheuten in heerlijke Javaanse stoofpotten en ze leerde er van haar pleegmoeder mee masseren. In Nederland is ze daarmee doorgegaan en ze merkt dat collega­ masseurs en cliënten langzaam maar zeker net zo enthousiast worden van bamboe massage als zijzelf. “Bamboe is een perfect hulpmiddel om masseurs te ontlasten”, vertelt ze.

“Het is alsof de cirkel rond is”, zegt de 46-jarige Christina, die sinds haar achttiende in Nederland woont. Ze denkt nog vaak terug aan haar kinderjaren in Suriname. Bamboe was overal. De kleine Christina speelde in bamboebossen, ze bouwde met de stokken. “En bamboe is hol, dus je maakt er perfecte blaaspijpen van”, vertelt ze lachend. Toen ze zes was, leerde ze masseren van haar pleegmoeder. Ook bij die massages werden bamboestokken gebruikt, van verschillende lengte en dikte. “Massage is in onze cultuur heel belangrijk. De technieken worden van generatie op generatie doorgegeven.”

Toen Christina 28 jaar geleden naar Nederland kwam, was het voor haar niet meer dan logisch om als masseur aan de slag te gaan. Van masseren met bamboe had hier echter nog niemand gehoord. “Bamboe is een uniek materiaal. Het is mooi hout, soms wat ribbelig en niet altijd recht. Elke stok is anders.”

Wil je meer weten over Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit en SoeReiMas Reiki & Massage,  Courses & Coaching en SoeReiMas Bamboo Table- and Chair Massage. Bekijk haar website, www.soereimas.nl of mail naar info@soereimas.nl

Ze heeft een gouden medaille gewonnen op de International Massage Association World Champion Best Chair Massage in Copenhagen, Denmark. En ze is ambassador www van Nederland

 

Social media:

LinkedIN Christina

LinkedIN Soereimas

Facebook Soereimas

Facebook World Welness Weekend

Instagram Soereimas
Post met de Bamboe stokken

Post mbt Curus tafelmassage

Soeriemas op Twitter

In de podcast vertelt ze over TokSen Massage Therapie of Hamertje Tik Massage. Dit is massage met een houten hamer en verschillende maten wig. De behandeling is onder andere op de meridianen.

Deel deze podcast met jouw socials, dank je wel!

Luister deze podcast direct via:

wil jij ook zakelijk zijn in yoga?

CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!