116 | Interview met Hilda Bosma van Hildansa

15 oktober 2020

In deze uitzending, van het podcast kanaal van DE YOGA BUSINESS COACH, interview ik Hilda Bosma van Hildansa. 

Hilda is geboren en getogen in Fryslân. Getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Dansen is haar grootste passie. En dan gaat het vooral om latin dansen, zoals de Cubaanse salsa, Dominicaanse bachata en Argentijnse tango. Rond haar dertigste heeft ze salsa ontdekt en ervaren hoeveel levensenergie salsa geeft. Het is een vrolijke en energieke dans die in Cuba is ontstaan. Vanwege de liefde voor de Cubaanse salsa is ze vier keer in Cuba geweest, want in Cuba is de salsa ontstaan. Vier maal heeft ze een salsa dansreis gemaakt en les gehad van professionele dansleraren. In het voorjaar van 2019 is ze op bachata dans reis geweest naar de Dominicaanse Republiek. 

Ze is latin-dans en yoga coach voor meer welzijn en energie. “Dansen is leven, salsa dansen maakt je energieker, blijer en soepeler.” Energie is de rode draad in haar leven. Ze gaat voor positieve energie. Een belangrijke overtuiging van haar is: De omstandigheden kun  je niet veranderen, je kunt wel krachtig omgaan met je omstandigheden.

Latin Dansschool Hildansa

Latin Dansschool Hildansa is ontstaan uit een stil verlangen: het verzorgen van Salsa lessen en door aanmoediging uit haar omgeving nadat ze een workshop op een Caraïbisch zomerfeest en een ladiesnight gaf. Er zijn nog steeds moeders en vrouwen die al zes jaar meedoen aan de Salsa Latin Solo lessen op het Friese platteland. 

In september 2014 gaf ze haar eerste proefles en deze groep was meteen vol. Er is animo voor Solo dansen. Dat weet ze ook uit eigen ervaring. Veel vrouwen hebben geen danspartner. Veel Nederlandse mannen (en helemaal Friese mannen) houden niet van dansen. En voor veel vrouwen is Salsa dansen een uitkomst. Je bent op een hele leuke en andere manier in beweging, zonder het verplichtende gevoel van dat je moet bewegen.

Verder heeft ze al zes jaar ervaring in het lesgeven in Solo dansen. Daardoor weten ze waar beginnende salsadansers tegen aanlopen en wat er dan nodig is.  

Solo dansen is haar expertise geworden en dan vooral Solo dansen aan vrouwen die ook ouder zijn dan begin twintig. Bij Hildansa komt er ook een andere doelgroep. Naast salsa richt ze zich op nog meer latin dansen. Salsa is haar grote passie en ze deelt graag haar passie voor meer dansgeluk. 

Zonder salsa was haar leven veel meer een worsteling geweest. Het heeft zon gebracht en heeft haar door veel tegenslagen geholpen. Cubanen dansen ook om zich goed te voelen. Daarom danst ze ook salsa. En ze gunt jou ook om het geheim van de salsa vitamines te ontdekken. Met salsa en latin dans laat je de energie goed stromen door je lijf en geest.

Sinds een paar jaar is ze ook bezig met het ontdekken van de Yoga. Ze is bezield door Qi Gong. Daar heeft ze al kennis mee gemaakt toen ze zwanger was van de oudste (16 jaar geleden). Ze is ook in een klooster in Mallorca geweest (QI Gong week) paar jaar geleden en nu volgt ze een Do-in opleiding. Tevens is ze ook Yin Yoga docent. 

Verder past ze de warming-up en cooling down ook oude Chinese gezondheidsoefeningen toe die ze tijdens de Do-in yoga opleiding en qi gong trainingen geleerd heeft. Deze zijn heel fijn om je stresslevel te reduceren en je immuunsysteem te versterken. Dat maakt deze lessen uniek. 

Haar missie is om vrouwen energieker, vitaler te maken. Daarbij ook zich vrouwelijker te voelen. Dat doet ze met een holistische kijk: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. 

De  NLP-opleidingen en opleiding van Reiki gaven haar een bredere basis. Naast de Do-In opleiding, Hatha Yoga en Yin Yoga opleiding. Ze geeft dit najaar voor het eerst een Salsa Sola basiscursus.

Wat houdt dat online Salsa Solo basiscursus in?

De online Salsa Solo Basiscursus is een cursus bestaande uit acht digitale lessen. Elke les bestaat uit een video waarbij korte instructievideo’s worden afgewisseld met een dansvideo. Zo kun je gelijk de salsa pas of –draai of een salsa body movement oefenen op salsamuziek. Dat doen we letterlijk en figuurlijk stap voor stap.

Je leert het salsaritme en deze ook in de salsamuziek te herkennen. Daarbij gebruiken we muziek die geschikt is voor beginners, zodat je ook het ritme kunt horen. Salsamuziek kan ook heel snel zijn en ritme uitdagender is om te horen. We houden het laagdrempelig, ook met de muziekkeuze. Het kost tijd en energie je salsa musicality te ontwikkelen. In deze cursus wordt je daartoe uitgenodigd.

Je gaat je eerste (salsa)stappen zetten op je salsareis die vanuit huis plaatsvindt. 

Je leert de perfecte danshouding 

Je leert alle basisstappen van de salsa

Je leert de basis draaien van de salsa 

Je leert Cubaanse body movements. 

Je leert draaien met je heupen 

Je leert het ritme van de salsa

Je leert extra ontspanningsoefeningen (in de warming-up en cooling down) die je ook op zichzelf kunt doen

In de eerste les ga je je je doel vaststellen en bepaal je ook wat je kan weerhouden om je doel te behalen en wat nodig is.

In de besloten Facebookgroep kun je je doel ook delen (bijvoorbeeld: “Ik wil ontspannen of ik wil de basis van de salsa beheersen voor mijn Cubareis).

Start is 19 november. Tot die tijd kun je meedoen met de GRATIS SALSA SOLO CHALLENGE. 

Winactie:

Deel deze podcast en tag @corinevanzoelen en @hildansa_hilyoga en maak kans op het winnen van een gratis Salsa Solo Online programma twv 149 Euro.

Meer informatie over Hildansa vind je op haar website:

WWW.HILDANSA.NL 

www.hildansaonline.nl

Gratis video’s:

Op de homepage staan een aantal gratis weggevers: 

Gratis proefles Merengue Solo

Gratis Oefenserie Chinese orgaanklok 

Gratis immuunversterkende oefeningen   

Haar social media kanalen:

FACEBOOK  Hildansa en Facebook Hilyoga

INSTAGRAM hildansa_hilyoga    

LINKEDIN Hilda Bosma   

Deel deze podcast met jouw socials, dank je wel!

Luister deze podcast direct via:

wil jij ook zakelijk zijn in yoga?

CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!