76 | interview met Lisa van Gerven

23 januari 2020

In deze uitzending, van het podcast kanaal van DE YOGA BUSINESS COACH, interview ik Lisa van Gerven.

Lisa is de oprichtster van Stichting Vialisa. Zij is als 2-jarig meisje uit Bangladesh geadopteerd door een Nederlands gezin en groeide op in het Limburgse Baarlo. Tijdens haar studie Welzijnsmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen liep zij stage bij BRAC, de grootste NGO van Bangladesh (en de wereld). Daarnaast deed zij gedurende haar studie Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkervaring op in Vietnam. Hier deed ze vrijwilligerswerk voor een kleine stichting voor straatkinderen in Ho Chi Min City en al snel ontstond het idee een soortgelijk programma voor Bangladesh te ontwikkelen.

Sinds februari 2004 is zij namens Vialisa werkzaam en woonachtig in Dhaka. Hiermee vormt zij de communicatieve schakel tussen het Nederlandse bestuur en de uitvoerende werkzaamheden in Bangladesh.

Nu ruim 15 jaar later staat er een organisatie met diverse programma’s ter ondersteuning van kansarme jongeren (minimumleeftijd 15 jaar).  Er is onder andere een school voor basisonderwijs en een beroepsopleiding handicrafts, genaamd Benglish Crafts. Hier leren jongeren alles wat te maken heeft met het ontwikkelen en verkopen van handicrafts. Voor meer informatie VIALISA.COM en BENGLISHCRAFTS.COM .

Winactie:

Om kennis te maken met Benglish Crafts verloten we een yogamattas. Deze is gemaakt van gerecyclede sari, een traditioneel kledingstuk gedragen door vrouwen. Je kunt zo’n tas winnen door de podcast te delen op social media met vermelding van @vialisafoundation en @Corinevanzoelen hierin taggen met #Benglishcrafts

Hoewel er steeds meer aandacht is voor de emancipatie van vrouwen en meisjes is er nog een lange weg te gaan. Om onze studenten te laten zien dat je tot meer in staat bent dan je misschien denkt zal ze voor het eerst in haar leven een Halve Marathon lopen. In de podcast heeft ze het over een ijsmarathon in Mongolië waar de temperatuur ver onder het vriespunt is. Deze gaat helaas niet door. Ze gaat nu op 7 maart de halve marathon in Bhutan lopen waar de uitdaging niet het weer zal zijn, maar om de hoogte. Mocht je me willen steunen in dit avontuur ga dan naar CRAZY ICE-RUN organized by Lisa van Gerven.

Mocht je gedoneerd hebben laat me dit dan weten en mail me je adresgegevens toe zodat ik een leuke attente naar je opstuur.

Volg Lisa en haar stichting via haar social media kanalen:

WWW.INSTAGRAM.COM/LISAVANGERVEN

WWW.FACEBOOK.COM/LISAVANGERVEN

WWW.LINKEDIN.COM/IN/LISAVANGERVEN

Luister deze podcast direct via:

wil jij ook zakelijk zijn in yoga?

CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!