Waarom een mailinglijst belangrijk is.

You are here: Home / Blog / Waarom een mailinglijst belangrijk is.

Waarom een mailinglijst belangrijk is.

14 december 2019

In mijn vorige blog schreef ik het volgende :
“Ik heb al meer dan 200 mailadressen van yogadocenten die zich hebben aangemeld voor mijn mailinglijst. Mede doordat 120 yogadocenten direct de gratis filmpjes “zakelijk zijn in yoga” hebben aangevraagd. Hoeveel mensen staan er op jouw mailinglijst? Dit is goed om je bewust van te zijn.”

Hierop kreeg ik de vraag: “Waarom het goed is om me hiervan bewust te zijn?”

Mijn businesscoaches zeiden altijd ” the money is in the list” en dat je beter kunt investeren in lijstopbouw van je mailinglijst dan stenen in een huis.
Doordat mensen je volgen op social media maar ook via een mailing in hun inbox, raken ze aan je gewend en weten ze wat ze aan je hebben.
Dus er komt vertrouwen en dus zullen ze sneller klant bij je worden.
Dit geld bij iedere bedrijfstak. Een goede masseur, yogadocent, schildersbedrijf, film die vaker in je vizier komt door middel van flyers, posters, social media, nieuwsbrief etc Het blijft beter hangen bij mensen dan dat ze je nog nooit eerder hebben “gezien”.

Bij de yogaboerderij had ik in 5 jaar tijd 400 mailadressen, dat was super goed, sinds dat ik online onderneem, januari 2015 zijn dit er 5564! Dus 10x zoveel!

ik gebruik hiervoor niet meer de mail in mijn inbox en dat ik ze allemaal selecteer en verstuur in BCC. Ik gebruik nu een mailingssysteem zodat ik één mail maak en een groep selecteer naar wie ik het verstuurd wil hebben.

Dit kan bijvoorbeeld via mailchimp, activecampaign of autorespond.

MailChimp is gratis tot 2.000 adressen. Kosteloos kun je elke maand 12.000 nieuwsbrieven versturen. Je kan 6 keer per maand een nieuwsbrief naar 2.000 adressen sturen of 10 keer naar 1.200 adressen bijvoorbeeld. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren en je kan via www.mailchimp.com meteen een account aanmaken en aan de slag. Het is in het Engels.

Activecampaign kun je 14 dagen gratis testen en in het in Engels. Meer informatie vind je hier www.activecampaign.com

Ik gebruik zelf autorespond, dit is een Nederlands bedrijf en vind ik zelf erg prettig. Je kunt het een maand gratis proberen. Ook hangen mijn online betalingsproducten in hetzelfde systeem. Meer informatie vind je hier: www.autorespond.nl

En andere vraag was. “Hoe kan ik zorgen dat mijn mailinglijst groet?”

Weggever:
Zorg dat je een mooie weggever hebt zodat als mensen dit aanvragen ze kennis maken met jou in ruil voor een mailadres. Dit kan via een E-book, gratis proefles, gratis video serie, checklist, geleide visualisatie op audio of een weggeef actie.

Geef kennis:
Zorg dat je informatie/kennis geeft door middel van een post op facebook of andere social media kanalen, een artikel op je blog.
Plaats op je website duidelijk je “weggever”.
Mijn weggever “zakelijk zijn in yoga” staat op iedere pagina op mijn website en op mijn blogpagina. Deze wordt dagelijks aangevraagd, daarom blijft mijn lijst groeien.

Nieuwsbrief:
Schrijf niet ” Aanmelden voor nieuwsbrief” op je site want dit kan echt niet meer.

Sommige yogadocenten willen niet teveel mailtjes sturen omdat ze bang zijn dat mensen afhaken. Als ze afhaken dan horen ze niet bij jou. Er is geen aantrekkingskracht van elkaars energie en dan is het ook niet je ideale klant. Dus zie het als een geschenk dat ze zich afmelden zodat je de juiste volgers hebt.

Namasté,

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op instagram, LinkedIn, Facebook, youtubeen twitter.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!