Wat brengt deze crisis jou?

You are here: Home / Blog / Wat brengt deze crisis jou?

Wat brengt deze crisis jou?

1 augustus 2020

Iedereen zegt dat we nu in een crisis zitten. De corona crisis. Voor alle slachtoffers en voor de economie. Dit is een collectieve crisis.

Als persoon hebben we ook persoonlijke crisissen. De vraag is hoe ga je er mee om en wat brengt het je. Ik noem een persoonlijke crisis tijdens mij pauwertalk een verpakt cadeautje.
Mijn persoonlijke crisis was, toen ik van de trap viel en mijn schouderblad brak en vervolgens niets meer kon. Niet meer zelfstandig staan, zitten, liggen, douchen en aankleden. Destijds vond iedereen in mijn omgeving dit heftig voor mij. Het was heftig maar ik bleef zeggen “Dit zal vast ergens goed voor zijn alleen weet ik nu nog niet de reden”. Het hele gebeuren heeft mijn als persoon veranderd maar ook mijn bedrijf.
Dit was een “kleine crisis” in mijn leven, een verpakt cadeautje wat me heel veel heeft gebracht.
Zo krijgt iedereen op zijn of haar beurt verpakte cadeautjes. Je krijgt wat je dragen kan zei mijn oma altijd. En zij had ook veel te dragen. Maar zette haar schouders eronder en ging door. Ik zie vrienden in mijn omgeving verstarren en niet weten wat te doen van angst en ondernemers die ook niet meer weten wat te doen en wat ze nog kunnen bieden.
Ik ben juist van mening dat je nu harder nodig bent dan ooit. Je mag je gift, ja gave inzetten waar je al je hele leven op bent voorbereid.
Als je ervaring hebt in de zorg, mag je nu helpen.

Heb je geen werk dan help je bij de voedselbank om pakketten in te pakken
Ben je Ali B dan zing je een lied zodat de jeugd 1,5 meter in hun hoofd geprent krijgt en er niet meer uit gaat en luisteren naar de regel van de overheid.
Geef je zoals ik een gratis pauwertalk en inspireer je meer dan 1400 yogadocenten. Ik ben nog steeds zo dankbaar dat ik dit heb gedaan en jou en je leerlingen hiermee heb kunnen helpen. Het is mijn gift aan de wereld.
Jij als yogadocent / coach mag op jouw beurt jouw gift inzetten en de wereld een beetje beter en relaxter maken.
Achteraf zullen we zien wat deze crisis teweeg heeft gebracht aan vervelende zaken maar ook aan positieve zaken. Ik zie heel veel positieve zaken gebeuren.
Mensen in de zorg, de hulpverleners, de boeren waar we nu blij mee zijn en waarderen.
De ouderen die nu niet vergeten worden.
De saamhorigheid en de liefde die er is.
De schone lucht en de aarde die herstelt.

In tijden van crisis krijgen mensen vaak de beste ideeën. Als ondernemer mag je nu je creativiteit en flexibiliteit inzetten.
Zo zag ik op TV een boerin die geitenkaas maakte voor de horeca en verkocht op markten. Dit ligt nu helemaal stil. Ze brengt haar geitenkaas nu naar de streekboer die het in een streekboerboxen doet met alleen maar streekproducten.
Op deze manier heb je een korte keten van de plaatselijke boeren naar de consument.
Ze weten nu wie de verse producten heeft gemaakt en van welke plaatselijke boer, die er ook een goede prijs voor heeft gekregen. Ipv een anonieme boer uit een ander land die waarschijnlijk geen eerlijke prijs krijgt.
Of de restaurant eigenaar die alles kookt en dat mensen het op kunnen halen of thuis kunnen laten bezorgen zodat hun restaurant doordraait maar op een andere manier.
Een ‘geïmproviseerd koffieloket’, in de half opengemaakte voordeur voor een koffie-to-go.
Een muzikant die niet kan optreden en daarom Quarantaine Sessions concerten geeft vanuit zijn studio.
Een bedrijf die 3D-geprinte deuropener heeft ontworpen die het mogelijk maken om deuren te openen en te sluiten met de onderarm, waardoor er geen direct contact met de deurklink meer nodig is. Het drukbare ontwerp bieden ze gratis aan zodat iedereen met een 3D printer dit kan printen.

Houd de energie hoog

Probeer je vibratie hoog te houden, laat de negatieve buiten je en ontvang de fijne initiatieven die er nu zijn, houd op tijd je rust en blijf bij jezelf zodat jij positiever uit deze crisis komt. Wat vooral belangrijk is, is om dicht bij jezelf te blijven om te weten “Wat wil ik!”
Voor nu, denk ik dat het hetzelfde is als voor de przewalskipaarden die hier in de oostvaarderplassen tussen Lelystad en Almere wonen. In winter overleven de sterkeren en sterven de zwakkeren. Wellicht is dit ook nu het geval mbt ondernemers.
De grote jongens die gingen voor het grote geld zijn die wel zo sterk?
De kleinere plaatselijke ondernemers die voor duurzaamheid gaan krijgen steun vanuit hum omgeving. Wellicht zijn zij wel sterker dan ooit te voren. Zij hebben de gunfactor.
Je ziet ook niet voor niets de gedeelde posts voorbij komen om de plaatselijke middenstand te steunen om juist daar nu te kopen of een cadeaubon af te nemen.
Er was natuurlijk al langer een trend gaande ivm duurzaamheid en korte ketens qua voeding.
Een blik soep heeft duizenden kilometers afgelegd voor diverse ingrediënten voordat het in jouw soepkom is. Steeds meer mensen willen gezonder en biologisch eten.
Dit zal nu alleen maar versnellen. We kunnen makkelijk zelf een tomatensoep maken.
Ben jij een ondernemer die gaat staan voor zijn/haar gave en je zielsmissie de wereld in zet?
Bij jezelf blijft en heb je een stevige basis en mindset?
Laat je je creatieve geest als ondernemer gebruiken?
Dan ga je deze crisis overleven en een wellicht hernieuwde weg vinden in deze crisistijd. Ook al betekent dit dat je je hele verdienmodel moet omgooien of veranderen.
Wil je vast blijven houden aan het oude, jouw oude manier van bedrijfsvoering? Dan ga je het misschien zwaar krijgen.

Ik heb enkele tips voor je:

1. Zorg dat je niet afhankelijk bent van anderen. Neem het heft in eigen hand. Ben je eigen leider in jouw bedrijf .

Ik zie posts voorbij komen als “ we worden niet gezien als volwaardige ondernemers?” Maar zie je jezelf wel als volwaardige ondernemer? Wat straal jij uit? En samen met jou andere yoga ondernemers en coaches?
Ik leer docenten al jaren dat ze geld mogen vragen voor hun diensten. Dat ze zichzelf op waarde mogen inschatten, dat ze zichtbaar zijn en zichzelf niet hoeven te verbergen.
Ik geef altijd aan je bent verplicht aan je toekomstige leerling om jezelf te laten zien. Zolang jij je verstopt “ ik moet eerst mijn website op orde hebben, eerst deze opleiding nog doen en dan…..” Laat zien wat je in huis hebt zodat mensen ook weten dat je bestaat. Heb vertrouwen in jezelf!
Stap NIET in een slachtofferrol maar blijf staan en heb vertrouwen in jezelf, je eigen kunnen en uiteraard je bedrijf.

2. Zie kansen want er zijn ook heel veel mogelijkheden.

Zoals de ondernemers die ik hierboven beschreef. Ze veranderen iets aan hun bedrijfsvoering maar kunnen wel de ander helpen en hebben omzet (geitenboer) of krijgen een goede naam ( zoals de 3d printer en is dus helpen via langere termijn denken)

3. Onderscheid jezelf

Ga iets doen wat nog niet gedaan wordt in jouw omgeving doe bijvoorbeeld de bijscholing van Sophia Manté-Essen voor Mazo yoga. Zodat ook jij mantelzorg yoga kan aanbieden.
Verdiep je zelf in andere bijscholingen. Ira Nagel van Namaste Café heeft een groot aanbod van kleine programma’s.

4. Blijf investeren.

Jij wilt graag je leerlingen jou als plaatselijke ondernemer steunen. Maar blijf jij ook investeren? Het geld moet rollen is een oud gezegde. Maar geld is energie.
Deel energie. En gebruik eventueel de affirmatie:
“Er is genoeg geld op deze wereld ook voor mij”
“Alles wat ik uitgeef komt in tweevoud bij me terug”
“Het geld komt via allerlei kanalen naar me toe. Zelfs kanalen waarvan ik nog niet eens wist dat het bestond”
En als jij andere plaatselijke ondernemers blijft steunen en investeert in je bedrijf dat geef je hiermee ook vertrouwen af aan het universum. Vertrouwen dat je weet dat het terug komt want geld is energie en hoort in beweging te zijn.
Geef je het niet graag uit en zit je er juist nu bovenop dan zit je in de angst en dit straal je uit.
Je krijgt dat naar je terug als een spiegel wat jouw gedachten zijn en wat je uitstraalt.
Dus kies je voor de gedachte:
“Mensen vinden een live online les vast niet zo fijn want het is niet echt en ze missen het kopje thee na afloop dus gaan vast hun abonnement afzeggen”
Of is jouw gedachte:
“ De leerlingen zijn zo dankbaar dat ze les van me hebben en vinden het heerlijk om op deze manier met elkaar te verbinden en waarderen het enorm dat ik dit heb gedaan voor ze. Zo fijn dat ze bij me blijven “
Voel maar welke gedachte jou en je bedrijf verder zal helpen. En als je het nog niet voelt herhaal de laatste gedacht dan zo vaak dat je je onderbewustzijn traint en dit in je bewustzijn manifesteert.

En als je echt in zit om dat bakje thee wat ze missen, stuur dan met de post zakjes thee naar ze toe met een leuk kaartje en drink na afloop in zoom nog even gezamenlijk thee.
Dit gebaar zullen ze juist waarderen en hebben ze het jaren later nog over.
Echt overal is een oplossing voor, maar blijf denken in kansen en mogelijkheden. Maar dat had ik al geschreven bij punt 2. 😊

5. Zorg goed voor jezelf.

Neem op tijd rust. Waar heb je plezier in? Ga dat doen.
Doe zelf weer vaker aan yoga. En ipv je plaatselijke ondernemer te steunen. Steun je collega’s.
Ik kan je het lever programma van Sabrina van den Berg aanraden en het restorative programma van Diana van der Gaast die beide net gestart zijn.

Van Yogadocent Naar Online Yogadocent.

Met hard werken ga je het niet redden. Wel met creatiever, flexibeler en slimmer werken.
Binnenkort ga ik starten met de online training Van Yogadocent Naar Online Yogadocent.
Dit is een ondernemerstraining waarin ik je naast allerlei ondernemersvaardigheden ook leert hoe je een online programma maakt en plaatst op je eigen online platform ( academie) met de juiste plug ins die je nodig hebt.

Heb je vragen mail naar info@deyogabusinesscoach.nl .

Fijne dag!

Namasté,

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG Mastermind?  Ik help je graag. 🙂

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!