Wat voor mij belangrijk is voor mijn podcast?

You are here: Home / Blog / Wat voor mij belangrijk is voor mijn podcast?

Wat voor mij belangrijk is voor mijn podcast?

1 augustus 2020

“Wat tof ik hoor Rinkel de Kinkel, Jeroen van Inkel.”

“Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?”

“Wat wilde hij ervoor hebben?”

“Super leuk dat Jeroen dit heeft ingesproken voor jou!”

“Wat tof, ik ben super trots op jou een droom die uitkomt!”

Dit zijn enkele reacties die ik heb gehad op de vernieuwde intro van de Yoga Business Coach podcast.

Heb je ‘m al gehoord?

Tijdens podcast 75, het interview met Heleen Peverelli,  de eerste podcast in het nieuwe jaar 2020 was voor de eerste keer mijn vernieuwde intro. Als je het luistert  herken je direct zijn stem, tenminste als je hem kent natuurlijk. 😉

Ja het is echt rinkel de kinkel, Jeroen van Inkel.
Mensen van mijn leeftijd luisterden vroeger misschien net als ik naar Curry en van Inkel . Ik vertel dat ik super fan van ze was in mijn  1e Podcast

Ik kan dan ook zeggen dat ik helemaal hyper de pieper werd toen ik hoorde dat hij dit wilde doen. Ik was niet “helemaal zen op mijn mat” zoals hij het zo mooi benoemt in de intro.

Ik zal je meenemen in het verhaal. Ik wilde graag mijn podcast professioneler maken.

Ik ben begonnen met de eerste podcast in juni 2018. Ik wilde al een half jaar starten met een podcast maar op een of andere manier kwam het er niet van. Toen ik eenmal begon heb ik gezorgd dat er iedere week een podcast vrij kwam en inmiddels zit ik al op 80 podcasts.

Ik begon via de spraak recorder van mijn telefoon. Ik wilde eerst kijken of ik het wel echt zo leuk vond als dat ik dacht. Toen bleek dat ik dit leuk vond en ik al vele podcasts had opgenomen en het aantal luisteraars groeide ben ik overgestapt naar echt podcasts apparatuur. Ik heb meerdere apparaten gekocht via BAX shop maar het lukte niet met de sporen van het geluidsapparaat dus ik besloot om naar de winkel te gaan en heb me daar laten voorlichten.

Uiteindelijk wilde ik een klein schappelijk apparaat hebben wat ik makkelijk met me mee kon nemen als ik bijvoorbeeld ergens op locatie of bij een yoga festival een interview kon opnemen. Ik heb gekozen voor ZOOM H5, handy recorder bij Bax shop.

Na bijna 70 podcasts wilde ik het nog professioneler aanpakken. Tot die tijd deed mijn assistente alles editen en plaatsen. Ik ging op zoek naar een studio. Ik kwam terecht bij Sander. Hij heef een geluidsstudio en heeft gewerkt bij de radio. We hadden een leuk gesprek en hij kon het geluid meer radioachtiger maken en met betere geluidskwaliteit.

Ik ging met hem in zee. Ik was aan het twijfelen of de intro door een vrouw of man ingesproken moest worden. Ik heb dit nog gevraagd in mijn stories op Instagram.

Iedereen gaf aan een vrouw, ik moest op zoek naar een vrouwenstem in alle voice overs. Hele wereld op zich. Maar ik zei tegen Sander, “Eigenlijk zou ik het liefste Jeroen willen als intro, maar ik weet niet of hij dit wil doen.” Hij kende Jeroen en stelde voor om het te vragen namens mij en hij zei JA.

Ik was super blij. Het is zo belangrijk om je wensen uit te spreken. Want als je dit niet aangeeft dan weet die ander dit ook niet. Ik ben mega dankbaar dat hij dit wilde doen, want dit heeft hij nog niet eerder gedaan op deze manier.

Toen ik een tekst moest bedenken voor de intro vond ik dit heel lastig. Ik vroeg  Jantien van Driel van Jantien010, ze helpt grote bedrijven zoals BAM, Unilever en ASR bank met het schrijven van hun teksten, ze heeft een boek uitgebracht en ze was onlangs op tv bij éénvandaag. Ze kent mij en ging op mij afstemmen en gaf me de tekst. Ik vond de tekst fantastisch. Zo geschiede. Jeroen sprak de tekst van Jantien in en toen ik het voor de eerste keer hoorde kreeg ik helemaal kippenvel en een grote glimlach op mijn mond.

Dat had ik me toch echt niet voor kunnen stellen toen ik 16 was. Echt fantastisch.

Dus super fijn dat Jantien, die ook een bonus les over schrijven en bloggen verzorgt voor mijn online trainingen  in mijn netwerk zit. En dat Jeroen van Inkel in het netwerk van Sander zit.

Het is zo belangrijk om een netwerk te hebben. Ik vind het heel fijn om mensen te verbinden. Dit was ook de hoofdreden voor het Yoga Business Event. Een netwerkevent voor yogadocenten. Ik kan dan ook echt genieten als yoga-experts les geven bij collega’s in het land en dat ze connectie hebben gemaakt tijdens het een event, online training of traject van mij.

Dat ze bonuslessen maken voor elkaar, dat ze les of bijscholing volgen bij die ander, elkaar inspireren, versterken, upliften en niet zien als concurrent maar meer dat ze gaan samenwerken en er voor elkaar zijn.

En hoe komt het dat hij het deed? Ja als je het vraagt heb je 50% kans op een ja. En gelukkig zei hij ja en is het aan mij of ik het waard vind om te investeren in zijn stem als intro.
Dit deed ik met alle liefde. Mijn verstandhouding met geld is positief. Alles wat ik uitgeef komt altijd in meervoud bij me terug want ik betaal met liefde. Die ander maakt het met liefde voor mij en aangezien geld energie is geef ik energie terug. Het is een kwestie van keuzes maken en investeren in jezelf.

Soms twijfelen docenten wel een jaar voordat ze met me in zee gaan en als ze dit dan eenmaal doen dan zeggen ze “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan, ik zie nu pas in was je bedoelde dat ik aan het hobbyen was. Ik ben en voel me nu een echte ondernemer en geen hobbyist”

Een deelnemer vertelde dat ze 13 jaar een manager heeft gehad die ook wat voor zichzelf erbij doet. Ze kon daar niet meer werken en is gestart met mijn online training. Nu ze laatst haar oude manager sprak waar ze altijd erg tegenop keek merkte ze dat hij allerlei twijfels had over haar “bedrijfje” en zelf aangaf waar hij mee worstelde met zijn bedrijf wat hij nu naast zijn werk aan het opzetten was.
Ze gaf hem tips die ze van mij heeft geleerd, zodat hij ook met een vernieuwde blik zou kijken naar het ondernemerschap maar hij stond er niet voor open. Ze was verbaasd. Hij reed liever het hele land door om bij bedrijven langs te gaan om zijn product te verkopen. Ze was verbaasd dat ze hem altijd zo hoog had zitten en nu merkte dat ze eigenlijk voorliep op hem.

Ik houd van dit soort verhalen. Bij haar is er in korte tijd een enorme mindset switch geweest en dit zal haar zoveel verder brengen. Als je met mij werkt leer je mogelijkheden zien die je nog niet eerder had gezien of waar je het bestaan nog niet vanaf wist.

Het is niet alleen een investering in je bedrijf maar ook in jezelf. Want jij bent je bedrijf.

Dus naast een ondernemerstraining die ik aanbied in Van Bijbaan Naar Bedrijf en ‘Van Yogadocent Naar Online Yogadocent’, krijg je naast mijn kennis, een fantastisch netwerk en leer je hoe je investeert in jezelf, leer je alles wat je moet weten als yogaondernemer en wordt je een echte leider in jouw bedrijf. Tevens heb ik een mastermind groep met gelijkgestemden ondernemers. De BUSINESS SATSANG Mastermind.

Stop met lijden maar neem de leiderschapsrol op je en ga voor jezelf en je bedrijf!

De podcast met Sander komt binnenkort.

 

Namasté,

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG Mastermind?  Ik help je graag. 🙂

 

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!