Wie kan jou stoppen?

You are here: Home / Blog / Wie kan jou stoppen?

Wie kan jou stoppen?

14 december 2019

Soms hoor ik op verjaardagsfeestjes mensen zeggen, ik probeer thuis yoga te beoefenen maar het komt er steeds niet van. Of ik probeer het via een yogaboek maar begrijp de asana’s niet?
Ze vragen allerlei informatie aan mij tijdens het feestje. (vind ik niet erg want ik kan uren praten over yoga en hoe fijn het is). Maar ze vinden het lastig om toe te passen. De wil is er maar het daadwerkelijk uitvoeren lukt niet. Dit is jammer want zo laten ze kansen liggen om die rust en verbinding in zichzelf niet te ervaren en raken ze gefrustreerd.
Ik ben van mening dat ze sneller de rust en balans vinden in zichzelf als ze op les zouden gaan bij een yogaleraar. Dit heeft meer effect dan er alleen over te lezen.

Namasté Challenge
Afgelopen week was de “Namasté Challenge, laat je innerlijke licht schijnen”. Uiteindelijk deden er meer dan 1300 yogadocenten aan mee. Het was een succes. De eerste opdracht was “vraag aan leerlingen, vrienden en collega’s wat jouw positieve kwaliteiten zijn en plaats deze in een Word Cloud.” Het is Fantastisch om te merken, hoe andere mensen over je denken. komt dit overeen zoals jij jezelf ziet. Of zijn er eigenschappen die je niet goed vindt aan jezelf en die door hen als positief worden beschouwd.
Het gevoel wat dit met je doet is heel bijzonder. Je kunt de opdracht lezen en denken “leuk” en er vervolgens niets mee doen. Maar het is anders om het zelf te ervaren.

We deden ook opdrachten om zichtbaarder te zijn op social media en dan met name op Facebook omdat daar nog steeds de meeste mensen op actief zijn. Wist je dat 10 miljoen mensen in Nederland actief zijn op Facebook. Iedere dag zijn er 7 miljoen mensen aanwezig op Facebook. Als je doelgroep daar is, dan is dit de plek waar je hoort te zijn.
De laatste opdracht was om een Facebook Live te maken. Dit was wel heel spannend. Voor sommige nog een stap te ver uit hun comfortzone. Dit is prima. Belangrijk is dat je bij jezelf blijft. Angst heeft een functie. Mijn ervaring is wel dat als je buiten je comfort zone gaat en doet wat spannend is, het achteraf meevalt. Het kan in kleine stapjes.
Dit was ook zo bij de mensen die het aangedurft hebben om wel Live te gaan.
Ik zat te genieten met een glimlach van oor tot oor en was mega trots op ze. Zo knap!

Van Bijbaan naar Bedrijf
Ik ben super dankbaar want er zijn al een aantal mensen die de stap hebben gezet om  te starten met de online trainig “Van Bijbaan naar Bedrijf”
Ik krijg ook mailtjes en berichtjes van mensen die schrijven;
” Ik heb al een goede yogastudio maar wil graag verder groeien maar ik weet niet hoe?”
“Ik heb geflyerd en er hangen kaartjes in de supermarkt maar ik krijg geen leerlingen. Wat doe ik verkeerd?”
“Ik heb hele kleine groepjes met drie personen dus is eigenlijk zonde van mijn tijd die ik erin stop want het is nu niet rendabel.”
“Ik ga zorgen dat ik eerst genoeg mensen op mijn nieuwsbrief lijst heb en dan komen mijn lessen vast vol.”
“Ik wil eerst een goede website hebben staan en dan komen er vast mensen. Heb je nog een tip?”

Allemaal dingen waar ik ook tegen aan gelopen heb en daarom ook besloten heb om een Business Coach in de arm te nemen. In eerste instantie durfde ik het tegen niemand te zeggen, vond het raar staan een business coach. Ik dacht dat dit alleen voor grote ondernemers was en bedrijven.
Maar toen ik leerde fietsen liep mijn vader naast me om me aan te moedigen.
Toen ik leerde autorijden zat mijn rijinstructeur naast me en gaf tips.
Tijdens mijn yogaopleiding leerde ik de kneepjes van het vak van mijn leraar.
Dit is vond ik heel normaal, maar waarom dan niet iemand die met mij meekeek in het ondernemen.

Wie zit er naast jou om een bedrijf te runnen? Meestal zijn dit familieleden en vrienden. Ze goed bedoelde adviezen maar dit zijn vaak geen goede raadgevers. Ze willen je beschermen, liever niet dat je “valt”, en zijn zelf geen ondernemer.

Door mijn online training ga je een andere mindset krijgen zodat je je passie kunt leven en ook van je bijbaan een bedrijf kunt maken want als ik het kan dan kan jij het ook.
Ik loop naast je in het zetten van je stappen en moedig je aan.
Geef je tips, hoe ik ben gegroeid en al mijn kennis die ik heb gekregen van mijn coaches en die voor mij hebben gewerkt omdat ik het uitgevoerd heb.
Ik geef je die zachte schop onder je kont om te doen wat je te doen staat.
Want je hebt zoveel kwaliteiten en hebt zoveel geinvesteerd in jezelf voor je leerlingen dus het is het waard om dit naar buiten te brengen en te delen met de rest van de wereld.
Ik help je graag om van jouw bijbaan een bedrijf te maken.
Ik wil naast je zitten, aanmoedigen, als je valt help ik je overeind.
Zodat je iedere keer weer een stap zet op jouw pad.
Alleen jij kunt de verantwoordelijkheid nemen en het gaan doen.


Net als dat een yoga leerling meer rust en balans zal ervaren door een yogales zelf te ervaren en het gevoel echt beleefd met behulp van een leraar ipv alleen informatie tot zich te nemen en gefrustreerd is als het niet lukt.
Zo wil ik jou helpen om alle plannen die je hebt om te buigen naar doelen en deze ook te behalen.
Zodat je, net als dat je een wordcloud maakt, voelt wat dit met je doet.

Lente
Vanuit de Do-In Yoga merk je dat de lente eraan komt. Dit zie je ook aan de bloemen die opkomen. We willen overgaan naar actie. Maar omdat het ook nog winter is en we in de overgangsfase zitten gaan we ivm de winter nog niet echt vooruit. Daarom is het ook zo fijn dat we 17 maart starten met de online training “Van Bijbaan naar Bedrijf“. De Lente is dan begonnen, alles gaat groeien en komt in bloei en zo ook je bedrijf!
Ik wil je graag helpen om naast de (yoga)kennis die je hebt geïnvesteerd in jezelf ook net als ik investeert in hoe je het kunt vermarkten. Hierdoor je meer leerlingen mag begeleiden in je lessen of klanten in je praktijk. En tevens inkomen genereert via het werk wat je het liefste doet vanuit je hart en zo je missie uitdraagt. Jij bent degene die het uitvoert en daadwerkelijk moet DOEN.

Enkele reacties van vorige deelnemers:
Corine , ik ben zó dankbaar voor jouw goede en betrokken coaching!
Voor mij is het duidelijk geworden dat mijn centrale thema’s ,ook in dit proces van Bijbaan naar Bedrijf zijn:
* geven maar ook ontvangen
* grenzen stellen
* do I run the business or does the business run me?
* ik KAN het zelf, maar ik HOEF het niet alleen.
En daarom ben ik zo dankbaar met dit programma én met deze groep!
-Aletta- www.yogaletta.nl

Corine vervult met haar business voor yogadocenten een groot gat in de markt. Zij zorgt ervoor dat je niet alleen goed bent in je vak, maar ook als ondernemer. Ze staat daarbij altijd voor je klaar. Ook na een programma! Dat, haar zorgzaamheid, betrokkenheid en alertheid is voor mij echt de meerwaarde van Corine. Net als dat ze innoverend en heel energiek is, het daardoor ook kan doorgeven (terwijl ze het overzicht behoudt en de rust bewaard) en je inspireert en motiveert om boven jezelf uit laat stijgen. Daarnaast is ze een super sparringspartner en een verbinder pur sang. Ze heeft een hoog iq, eq en sq waardoor ik graag met haar werk!   – Cis –

Namasté,

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

PS: VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op instagram, LinkedIn, Facebook, youtubeen twitter.

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!