Ben jij een Yoga-Leider?

You are here: Home / Blog / Ben jij een Yoga-Leider?

Ben jij een Yoga-Leider?

1 augustus 2020

Regelmatig zie ik in diverse Facebook groepen vragen van yogadocenten voorbij komen over de omgang met yogaleerlingen. En dan met name op het financiële vlak.
Als freelancer, yogadocent of studio eigenaar heb je je inkomen nodig dus is het vaak een tweestrijd. Je wil niet moeilijk doen om het geld als iemand vroegtijdig wil stoppen, aangeeft dat hij/zij er een langere tijd niet is i.v.m. vakantie, ziek is etc. maar je hebt wel een plek vrijgehouden voor die persoon. En je wil geen “problemen” want je wil graag aardig gevonden worden. Want stel dat ze anders weggaan. In dat geval lijd jij eronder en laat je jouw angst de overhand nemen.

Je krijgt goed bedoelde adviezen van mede collega docenten over afspraken maken, algemene voorwaarden etc. maar jij bent de enige die de situatie kent. De leerling persoonlijk ervaart en weet hoe hij of zij kan reageren, zijn of haar situatie, dus alleen jij kan beslissen wat te doen en ook wat goed voelt voor jou.
Het heeft daarom ook geen nut om een advies van een ander over te nemen als het niet bij je past, want als je het dan uitvoert en je voelt je rot over het besluit, wat niet jouw besluit is, dan prikt die ander er doorheen en zal hij of zij een opening voelen om toch het geld terug te krijgen of een mindering van betaling etc.

Uiteindelijk ligt het antwoord in jezelf. Maak contact met je innerlijke mentor want het juiste  antwoord  en waar jij achter staat zit in jou. En neem je eigen leiderschapsrol serieus. Alleen dan word je een echte Yoga-leider en anders lijd je alleen maar en ben je een Yoga-Lijder.

Binnenkort start de GRATIS 5-daagse challenge “Van Yoga-lijder naar Yoga-leider“. Tijdens deze challenge ga je je toekomstige ik ontmoeten, jouw innerlijke mentor, zij helpt je met je beslissingen. Je laat je angsten los, gaat voor vertrouwen en met name de verbinding met jezelf en het zelfvertrouwen.
Waar sta jij voor? wat zijn jouw waarden? Want alleen dan is het mogelijk om jouw spelregels te maken.
Zodra je de spelregels helder hebt en jouw leiderschapsrol op je neemt zijn die algemene voorwaarden geen punt meer. Je bent jezelf, maakt betere keuzes, in lijn met jouw gevoel. Er wordt niet meer met je gesold. Je bent moediger en weet waar je voor staat en dit draag je ook uit.

Het begint niet met je algemene voorwaarden. Het begint met waar jij voor staat als bedrijf, als persoon. Iedereen is uniek. Er valt daarom ook niet te kopiëren. Alleen jij kan achter je bedrijf en jouw regels staan, want jij bent je bedrijf.
En zodra je jouw bedrijf uitdraagt komen de juiste mensen die met jouw resoneren op je af.

Stuur een mail voor de start van deze challenge naar info@deyogabusinesscoach.nl

Namasté,

Hier vind je me op INSTAGRAMYOUTUBELINKEDIN TWITTER, en FACEBOOK.

PS: Wil je werken aan jouw bedrijf (VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF ) of aan je online yogabedrijf ( VAN YOGADOCENT NAAR ONLINE YOGADOCENT )? Of liever samen met collega ondernemers in de BUSINESS SATSANG Mastermind?  Ik help je graag. 🙂

Deel deze pagina, dank je wel!
CONTACT
close slider
Corine van Zoelen

stuur mij een mail (klik):
info@deyogabusinesscoach.nl

of bel me op (klik):
06-51874415

 

1
App me op...
App me of spreek in!